In viitorul apropiat, cand Wi-Fi va fi disponibil la fiecare colt de strada, nu va mai conta ce computer avem sau cat de mare este harddisk-ul. Toate documentele, muzica si fotografiile tale, practic tot TU, vor fi stocate in mod convenabil in cloud.
Cel putin asa pretind nume mari din industrie precum Google, Amazon si Microsoft. Luand in calcul sumele foarte mari de bani si serverele gigant pe care le controleaza, companiile pot gazdui cantitati enorme de informatii. Deja sunt peste 20 de concurenti pe piata internationala de stocare: DropBox, Box, Cubby, Mozy Stash si altii.

Dar, totusi, cata informatie poate fi stocata in cloud? Care este capacitatea misterioaselor servere? Greu de spus. Google, Amazon, Apple sau Microsoft nu fac publice capacitatile lor de stocare, din teama de a nu pierde competitia cu concurentii.

Alte companii, totusi, au presarat indicii privind spatiul disponibil in cloud. Daca vom considera ca Facebook, Google, Amazon si Microsoft stocheaza fiecare circa 300 petabiti (estimare conservatoare), atunci cloud-ul asa cum il stim noi are o capacitate de stocare de cel putin 1 exabit.

Practic, se estimeaza ca toate documente create de omenire ar putea incapea in doar 5 exabiti.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri