Facebook vrea sa renunte la jumatate din fondurile pe care le are la dispozitie printr-o linie de credit de 3 miliarde de dolari, deoarece scaderea puternica a actiunilor i-a redus obligatiile fiscale, a declarat pentru Bloomberg o sursa apropiata situatiei, relateaza Mediafax.
Cea mai mare retea de socializare, care a anuntat recent ca a ajuns la 1 miliard de utilizatori activi, vrea sa extinda totodata linia de credit de la un an la 3 ani.

Compania a anuntat in luna martie ca a obtinut o finantare-punte de 3 miliarde de dolari, pe un an, pentru a acoperi taxele aferente tranzactiilor efectuate de angajati cu actiunile pe care le detin.

La scurt timp inainte de listarea Facebook la bursa, in luna mai, compania a contractat o alta linie de credit, de 5 miliarde de dolari.

Obligatiile fiscale ale retelei de socializare au scazut insa sub estimarile initiale ale companiei, deoarece actiunile au acazut pe bursa cu 45% fata de pretul de la listare.

Printre bancile care participa la finantarea companiei se numara JPMorgan Chase, Morgan Stanley si Goldman Sachs.

Contactati de Bloomberg, reprezentantii Facebook si ai bancilor implicate au refuzat sa comenteze informatiile.

Mark Zuckerberg (foto), fondator si director general al Facebook, a anuntat joi ca reteaua de socializare a atins oficial pragul de 1 miliard de utilizatori activi lunar.

Facebook a facut publice si alte date impreuna cu numarul de utilizatori. Printre acestea, 1.130 de miliarde de like-uri de la lansare, 140,3 miliarde de conexiuni intre prieteni, 219 miliarde de poze incarcate si 62,6 milioane de melodii ascultate de 22 de miliarde de ori.

Actiunile Facebook au inchis vineri la New York in scadere cu 4,73%, la 20,91 dolari, valoare care ii confera o capitalizare de piata de 44,8 miliarde dolari. Compania s-a listat pe piata Nasdaq in luna mai, la un pret de 38 dolari pe actiune, cu o capitalizare de peste 100 miliarde dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri