Advanced Micro Devices (AMD), unul dintre cei mai importanti producatori de microchip-uri din lume, pregateste lansarea procesorului Z-60, special conceput pentru dispozitivele mobile echipate cu viitorul sistem de operare Windows 8, relateaza Engadget.com.
Noul procesor urmeaza sa apara pe piata spre sfarsitul acestui an, urmand sa fie cel mai de temut rival pentru Atom, chip-ul mobil pe care Intel l-a anuntat din urma cu cateva luni.

Capacitatile de redare 3D reprezinta punctul forte al seriei Z-60, ceea ce il face cu pana la sase ori mai rapid decat solutia propusa de Intel, potrivit mai multor teste realizate de catre AMD.

Un alt aspect important al procesorului AMD Z-60 este consumul de energie. Testele producatorului american arata ca acesta va avea un consum de energie mai mic de 5W, ceea ce il va pozitiona in randul procesoarelor de mici dimensiuni care vor putea fi integrate in tablete cu grosime de sub 10mm, avand si o greutate similara tabletelor clasice care folosesc procesoare tip ARM.



Plus valoarea pe care o aduce un consum mic de energie a procesorului sta si in autonomia pe care o tableta o poate atinge, in cazul noului micro-chip aceasta fiind plasata intre sase ore (vizionare filme) si pana la 10 ore (utilizare obisnuita).

Cel mai probabil, asa cum a fost situatia si in cazul procesoarelor desktop/notebook, strategia AMD este foarte posibil sa vizeze cu precadere o lupta a pretului mai mic, insa utilizatorii sunt oare interesati exclusiv de acest aspect? Cu siguranta avem nevoie de mai mult decat atat si nu ne ramane decat sa asteptam primele tablete echipate cu acest tip de procesor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri