Surse de incredere din piata IT mondiala subliniaza ca viitorul “iPad mini” pe care Apple l-ar putea anunta luna aceasta va fi lansat doar in versiunea Wi-Fi. Compania americana ar putea insa prezenta si noi modele de iPad cu conectivitate 4G, scrie Guardian.co.uk.
iPad mini al Apple, cu ecran de 7,8 inci, va intra in concurenta directa cu Google Nexus 7, realizat de Asus, si cu Amazon Kindle Fire, ambele avand diagonale de 7 inci.

Zvonurile indica un pret de circa 250-300 de dolari pentru tableta iPad mini pe care ar urma sa o anunte Apple, cel mai devreme chiar saptamana aceasta. Retailerii anticipeaza ca tableta va fi disponibila din luna noiembrie.

O companie, Knomo, care realizeaza design-uri de carcase pentru produse Apple, a anuntat ca va avea disponibile invelitori pentru iPad mini in cateva zile – desi compania americana nu a anuntat oficial existenta iPad mini.

Tot saptamana aceasta, Sonny Dickinson, un scriitor australian, a pus pe Twitter fotografii cu ceea ce el pretinde ca este noul iPad mini.

Surse din industrie au declarat pentru The Guardian ca nu se asteapta sa vada capacitati 3G in noul iPad mini. Acest lucru ar putea permite Apple sa lase mult din pret si sa concureze mai eficient cu Google Nexus, Kindle Fire sau Samsung.

Alte surse din piata spun ca se asteapta ca, simultan, Apple sa prezinte si noua linie de tablete iPad, acestea urmand sa includa capacitati 4G dar si noul conector prezent la iPhone 5.

Unii analisti deja s-au aventurat si au estimat ca Apple ar putea vinde pana la 10 milioane iPad mini pana la finalul lui 2012, daca va fi lansat pe piata, cum estimeaza unii, pe 2 noiembrie.

Apple domina categoric piata de tablete inca de la prima varianta, lansata in aprilie 2010. Amazon si Samsung si, mai nou, Google, au descoperit insa o nisa neexploatata – cea a tabletelor ieftine, de sapte inci.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri