Cosmote Romania va lansa anul viitor servicii de telecomunicatii din generatia a patra (4G), in baza licentei pe care a achizitionat-o in septembrie, a declarat directorul general al operatorului, Stefanos Theocharoupoulos, la un eveniment de specialitate, conform Mediafax.
"Reteaua noastra furnizeaza servicii 3G si este pregatita pentru lansarea serviciilor 4G, pentru ca tocmai am finalizat lucrarile care permit furnizarea acestor servicii. Suntem capabili sa lansam 4G in 2013", a spus Theocharoupoulos.

In urma licitatiei pentru spectru derulata de catre Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), incheiata pe 24 septembrie, Cosmote Romania a anuntat ca si-a reinnoit licenta detinuta in benzile de 900 MHz si 1.800 MHz si ca a achizitionat spectru suplimentar in benzile de 800 MHz, 1.800 si 2.600 MHz.

Noile licente devin valide incepand cu 6 aprilie 2014 si vor fi disponibile pentru o perioada de 15 ani. Cosmote Romania va achita 179,88 milioane euro pentru licentele achiztionate.

De curand si concurentii Orange si Vodafone au anuntat ca vor lansa servicii 4G, Orange urmand sa introduca aceste servicii pana la finalul acestui an, iar Vodafone la inceputul lui 2013.

Operatorul este parte a grupului elen Cosmote si avea la 30 iunie aproximativ 6,4 milioane de clienti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri