Apple va prezenta iPad Mini, o varianta mai ieftina si de dimensiuni mai mici a tabletei produse de companie, la un eveniment programat pentru 23 octombrie, cu trei zile inaintea lansarii sistemului de operare Windows 8 si a tabletei Microsoft Surface, potrivit AllThingsD.

Anterior, zvonurile din piata indicau o lansare pe 10 sau 17 octombrie, insa surse apropiate situatiei au declarat pentru AllThingsD, site-ul specializat in IT al Wall Street Journal, ca prezentarea iPad Mini va avea loc pe 23 octombrie, la un eveniment pe baza de invitatie, scrie Mediafax.

Lansarea produsului intr-o marti deviaza de la traditia Apple, care prefera de obicei ziua de miercuri. In aceeasi saptamana, insa 3 zile mai tarziu - pe 26 octombrie - Microsoft a pregatit lansarea mult-asteptatului sistemul de operare Windows 8, care va coincide cu aparitia pe piata a tabletei Surface prezentata in primavara de companie.

Aparitia Windows 8 va fi urmata la scurt timp de lansarea sistemului de operare pentru smartphone-uri Windows Phone 8, adoptat deja Nokia, HTC si Samsung, care au prezentat deja mai multe modele bazate pe platforma Microsoft.

Sursele citate de AllThingsD au refuzat sa precizeze unde va avea loc evenimentul Apple destinat lansarii iPad Mini.

Pe langa pretul mai mic, iPad Mini ar putea atrage si clientii descurajati pana acum de dimensiunile tabletei "mari", al carei ecran are diagonala de 9,7 inci.

Potrivit zvonurilor din presa de specialitate, iPad Mini are un ecran de 7,85 inci, va fi mai subtire si va fi echipat cu noul conector USB mai ingust dezvoltat de Apple si prezent pe iPhone 5. De asemenea, tableta va fi echipata cu sistemul de operare iOS 6.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri