Cu un business care a prins tot mai mult contur in ultimii ani, proprietarii CIT Grup, primul magazin IT discount din Romania, spun ca prima achizitie a unui client este dificila de cele mai multe ori, din cauza mai multor politici neresponsabile practicate de anumite companii.
“Prima achizitie e dificila, iar aici ne lovim pe de-o parte de lipsa increderii din cauza unor politici neresponsabile a unor companii care vand echipamente folosite. Tocmai la acest capitol compenseaza produsele refurbished, ele fiind perfect functionale, comercializandu-se la standardele unui produs nou, beneficiind si de o garantie de minim doi ani”, explica Dan Iliescu (foto), CEO CIT Grup.

Pentru timisorenii de la CIT Grup acest lucru nu fost neaparat un dezavantaj: “Un indicator relevant din acest punct de vedere este ca 63% dintre clienti, atat pe segmentul PF cat si companiile se intorc pentru cel putin o a doua achizitie”, apreciaza Iliescu.

In acest sens, compania estimeaza pentru acest an o crestere a business-ului de cel putin 60% la peste 3 milioane de euro, o sursa importanta a evolutiei fiind comercializarea de tablete dar si echipamente Apple in regim refurbished, insa topul vanzarilor este detinut de calculatoare, laptopuri sau servere, cu un total de peste 1.400 de unitati comercializate.

Reprezentantii grupului spun ca in prezent nu pot face fata numarul mare de comenzi pentru tablete.
“S-au vandut imediat toate produsele aduse. Din pacate in acest moment nu putem face fata comenzilor pe aceasta gama de produse, dar cautam solutii pentru a extinde gama chiar si pe segmentul gadgeturilor”, a declarat pentru wall-street.ro – CEO-ul CIT Grup.

Comercializarea produselor Apple, un mare succes


Proprietarii primul IT discount din Romania au decis in a doua jumatate a acestui an comercializarea de produse Apple in regim refurbished reusit ca in numai 7 zile de la punerea in vanzare sa vanda peste jumatate din comanda.

“Ne-am propus sa testam piata in acest moment prin produsele Apple. Am adus 100 de bucati si am vandut cam jumatate in 7 zile, urmeaza sa vedem cum se misca piata. Mai avem pe stoc si calculatoare si sisteme all-in-one de la Apple”, a precizat Dan Iliescu.

Septembrie, cea mai buna luna din an


Potrivit reprezentantilor companiei timisorene, in luna septembrie a acestui an vanzarile au atins un record, unul din principalele motive fiind diversificarea gamei de produse.

“In ceea ce priveste veniturile, septembrie a fost cea mai buna luna din istoria CIT Grup, cu incasari de peste 1 milion de lei ceea ce reprezinta o crestere de 34% fata de august. Motivul principal a fost cantitatea, stocul si diversitatea gamei de produse. E mult mai convenabil sa achizitionezi un produs atunci cand furnizorul il are pe stoc. In refurbished este mai putin riscant sa tii un stoc deoarece piata fluctueaza putin comparative cu produsele noi unde poti avea scaderi de pret mari intr-un timp scurt”, sustine CEO-ul CIT Grup.

Cel mai scump echipament achizitionat de catre un client in ultimele salse luni este o statie de lucru Intel Quad Core Xeon E5430 , 2 X 2.66 GHz / 32 GB DDR2 ECC FB / 6 X 146 GB HDD SAS / DVD-ROM / Rackabil 5U / Raid Controller SAS/SATA DELL Perc 6i / 2 X Sursa Redundanta / DELL PowerEdge 2900 la un pret de 12.510 lei + TVA.

In prezent, cel mai scump echipament de calcul disponibil pe site-ul timisorenilor este un server Dell PowerEdge 2900, 2 procesoare Intel Xeon Quad Core E5430 2.66 GHz, 48 GB DDR2, 8 hard disk 300 GB SAS , 2 hard disk-uri 147 GB SAS, Windows 2003 Server 64 bit - la un pret de 14.684 lei + TVA.

“Gama de servere, componente de servere si retelistica este din ce in ce mai ceruta in principal pentru economia de 50 % care se face la achizita unui produs refurbished fata de pretul la raft al produsului nou”, sustine Iliescu.

Doarece mare parte din activitatile CIT Grup sunt externalizate, timisorenii au hotarat sa pastreze doar departamentele ce tin de core business, si anume vanzari, customer service, administrarea depozitlui iar activitati ca si contabilitate, resurse umane, marketing, juridic, logisita au fost externalizate. Tocmai de aceea, in prezent compania numara 15 angajati si vrea ca pana la finalul anului sa ajunga la 18 angajati.

75% corporate, 25% client


Segmentul principal pe care isi desfasoara CIT Grup activitatea este mediul corporate - cu o pondere de 75% din business, in timp ce 25% il reprezinta persoanele fizice. avand clienti atat in tara cat si in Republica Moldova, Ungaria, Olanda sau Italia. Pe plan local, cei mai importanti clienti sunt Easy Call, Hella, Logimetrics, Transavia, Informmedia sau chiar unele institutii precum Aeroportul Traian Vuia din Timisoara.

“Segmentul principal este cel B2B deoarece pentru acestia, achizitionarea de echipamente cu software preinstalat sau echipamenete gen servere sau retelistica CISCO are cel mai mult sens. Pe de alta parte, vorbim de un segment unde achizitia se face in mod responsabil, ori modelul refurbished prezinta niste avantaje in acest sens, atat prin prisma efectului asupra mediului, fiind vorba de echipamente reintroduse in circuitul economic, cu un consum redus de energie, cat si prin prisma costurilor dar si unde banii economisiti pot fi directionati de companii spre activitatea lor principala sau spre bonusarea angajatilor”, sustine reprezentantul companiei.

Un alt segment este cel al persoanelor fizice care “prefera sa faca economii si in loc sa plateasca 1000 – 1500 lei pe un PC cu care sa acceseze aplicatii Microsoft Office sau sa navigheze pe internet, aleg sa achizitioneze un PC cu windows preinstalat si cu licenta la 500 – 800 lei”.

Principalii concurenti ai CIT Grup pe piata locala sunt Interlink, Diablos Computers sau Madd.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri