Microsoft Romania, filiala locala a celui mai mare producator de software la nivel mondial, mizeaza pe o crestere de pana in 10% in acest an fiscal (iulie 2012-iunie 2013), avansul urmand sa vina din zona de IMM-uri care aleg solutii cloud, a companiilor care se extind in strainatate, dar si a clientilor care folosesc tot mai mult software cu licenta, a declarat pentru Wall-Street.ro, Ronald Binkofski, directorul general al companiei.
“Toate segmentele au crescut. Mult mai multi oameni au inceput sa foloseasca legal software-ul nostru, am inceput proiecte noi in virtualizare, solutiile noastre de business, de CRM si ERP, au crescut cu circa 30%, iar cresterea a fost mai ales in zona de companii mici si mijlocii. De asemenea, am avut succes in cateva proiecte guvernamentale. De exemplu, am avut un proiect de implementare la nivel national pentru 20.000 de utilizatori la una dintre institutiile centrale. Suntem fericiti cu aceste rezultate si as putea sa spun ca sunt exceptionale avand in vedere conditiile de piata”, a explicat Binkofski.

O parghie de crestere pentru Microsoft este cloud-ul, despre care vom discuta joi, 25 octombrie, in cadrul Conferintei Inovatia in IT&C: Solutii pentru antreprenori si IMM-uri.

Cloud Computing reprezinta o solutie prin care aplicatiile, tehnologiile si datele sunt disponibile online si astfel se elimina investitiile pentru achizitia si mentenanta hardware. Pe de alta parte, plata se face pe baza de abonament, in functie de gradul de utilizare a programelor cumparate. Practic, prin cloud computing antreprenorii pot utiliza serviciile si produsele IT pe care si le doresc, dar la costuri mult mai mici. Ajung astfel sa utilizeze produse si servicii pe care pana acum doar companiile mari, cu bugete IT de sute de mii si milioane de euro si le puteau permite.

Wall-Street.ro va invita, alaturi cei mai importanti specialisti in IT&C, pentru a gasi solutii prin care IMM-urile si antreprenorii pot inova in acest domeniu. Publicatia business va organiza joi una dintre cele mai importante conferinte IT din aceasta toamna. Vezi de ce TREBUIE sa fii prezent(a). Astazi e ultima zi de inscrieri!

Daca vrei sa afli mai multe despre inovatia in IT-ul romanesc, sa discuti cu cei mai importanti specialisti in IT&C, participa la conferinta Inovatia in IT&C: Solutii pentru antreprenori si IMM-uri! Tot ce trebuie sa faci pentru a participa la conferinta este sa completezi formularul disponibil aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri