Vanzarile de tablete pe piata romaneasca vor creste de patru in acest an, la circa 160.000 de unitati, rezultat care va depasi estimarea initiala de 120.000 anuntata in luna aprilie, a declarat Alexandru Dragoiu, unul dintre asociatii Rosal Import-Export, firma care detine brandul E-Boda, transmite Mediafax.
"In aprilie, cand am lansat prima tableta din portofoliul E-Boda, spuneam ca vanzarile se vor tripla, la 120.000 unitati, si multi au spus ca exagerez. Rezultatele obtinute pana in prezent si cifrele pe care le asteptam in ultimele doua luni ale acestui an vor impinge vanzarile catre 160.000 de unitati, de patru ori mai mult fata de anul 2011", a spus Dragoiu, la lansarea primelor tablete E-Boda cu procesoare dual core.

El a adaugat ca E-Boda va avea la finele anului o cota de 12% din piata locala a tabletelor, de la 8,5% in august.

"Avem cinci tablete in portofoliu, mai adaugam inca doua azi si pana la finele anului vom ajunge la 9 sau 10 modele. In acest context, dublat de «isteria» manifestata in randul clientilor, cred ca E-Boda va ajunge la o cota de 12% din piata tabletelor, de la 8,5% in luna august. Practic, vom vinde 20.000 de tablete", a afirmat Dragoiu.

Intrebat daca Rosal Import-Export va incheia anul acesta pe profit, Dragoiu a spus ca evolutia cursului leu-dolar si a mediului politic vor afecta in sens negativ acest indicator, care va fi sub nivelul atins anul trecut, de 586.000 lei.

Pentru 2013, reprezentantul companiei a spus ca se asteapta la dublarea vanzarilor de tablete.

"Clientii cer aceste produse, preturile scad si, luand in calcul evolutiile de pe alte piete, ma astept la dublarea vanzarilor de tablete in 2013. Pe langa retailerii specializati, ma astept sa intre puternic pe aceasta piata si Auchan, Real, Metro sau Carrefour", a spus Dragoiu.

Infiintata in 2003, firma Rosal Import-Export a incheiat anul trecut cu afaceri de 14,5 milioane de lei si, potrivit lui Dragoiu, tinta pentru acest an un avans de 20-25% al veniturilor.

Datele RECOM arata ca firma este detinuta in cote egale, de cate 50%, de Alexandru Dragoiu si Mihai Darie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri