Device-urile mobile vor depasi in 2013 PC-urile ca surse de acces la Web iar in trei ani analistii Gartner spun ca mai mult de 80% din telefoanele mobile vandute vor fi smartphone-uri, rezulta din studiul companiei de cercetare privind principalele tendinte in tehnologie ale anului 2013.
Compania a subliniat in 2011 faptul ca anul curent va fi anul tabletelor, aplicatiilor mobile si a experientei sociale – lucruri care “s-au potrivit” foarte bine. Dar care sunt estimarile Gartner pentru 2013?

Compania de cercetare subliniaza ca HTML5 va deveni din ce in ce mai popular iar cloud computingul va deveni din ce in ce mai folosit de utilizatori.

“Va fi «lipiciul» care conecteaza device-urile Web. Cloudul va reuni o colectie de servicii, va ajuta la interconectarea smartphone-urilor, cu tabletele si PC-urile. Cloudul personalizat va reuni o colectie unica de servicii”, considera David Cearley, analist Gartner.

De asemenea, 2013 va fi anul aplicatiilor enterprise, cloud computing hibrid IT, analize strategice si ecosisteme integrate.

De asemenea, oferind o perspectiva mai larga, raportul Gartner subliniaza ca pana in 2015 livrarile de tablete vor creste la circa 50% din livrarile de laptop-uri si cel mai probabil tabletele cu sistemul de operare Windows 8 vor fi pe locul trei in piata, in spatele Android si iOS al Apple.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri