Un sfert dintre tinerii angajati, cu varste cuprinse in intervalul 18-25 de ani, sunt "prieteni" pe Facebook cu sefii lor, acest procent ajungand pana la 33% in Statele Unite si pana la doar 8% in Franta, potrivit unui studiu realizat de compania AVG, specializata in securitate informatica.
Studiul a fost realizat pe un esantion de 4.400 persoane tinere, provenind din 11 tari, informeaza AFP.

Dintre tarile monitorizate, cel mai mic procent a fost inregistrat in Franta, insa cifrele au depasit 30% in numeroase tari, precum Spania (30%), Marea Britanie (30%), Republica Ceha (30%), Australia (31%), Italia (33%) si Statele Unite (33%).

Aproximativ 60% dintre tinerii intervievati au spus ca sunt "prieteni" pe Facebook si cu colegii lor de munca, dar cei mai multi dintre ei au recunoscut faptul ca nu isi controleaza niciodata felul in care apare profilul lor online si ca au suprimat continuturile potential daunatoare pentru carierele lor.

Astfel, 73% dintre japonezi spun ca nu aplica niciun filtru sau restrictie asupra continuturilor la care colegii lor pot avea acces. Acest lucru este valabil si pentru 59% dintre participantii din Statele Unite si 50% din francezi.

Circa 13% dintre participanti au spus ca au publicat deja continuturi "abuzive", online, pe paginile lor de Facebook, referitoare la sefii lor sau la adresa companiei pentru care lucreaza, dupa "o zi proasta la locul de munca", chiar daca studiul nu precizeaza daca aceste persoane sunt sau nu sunt "prietene" pe Facebook cu sefii respectivi.

Tinerii angajati italieni sunt cei mai inclinati sa isi impartaseasca pe Facebook nemultumirile si supararile la adresa angajatorilor lor (18%). Procentul este de 10% in Franta, Japonia si Noua Zeelanda.

"Tinerii se simt in ziua de azi atat de in largul lor pe retelele de socializare, incat limita dintre viata lor profesionala si cea privata este pe cale sa se estompeze", a spus Tony Ascombe, coordonatorul departamentului de securitate informatica din cadrul companiei AVG.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri