Microsoft va fi dezavantajata in fata Apple pe piata computerelor portabile de faptul ca tableta Surface pe care o va lansa vineri nu va fi compatibila cu unele dintre cele mai folosite aplicatii, transmite Mediafax, care citeaza Bloomberg.
Surface RT va functiona cu noua versiune a sistemului de operare al Microsoft, adaptata pentru ecranele tactile precum si pentru unele aplicatii populare, ca Hulu si Netflix. Tableta nu va include insa unele dintre cele mai utilizate aplicatii, precum cele pentru Facebook si magazinul de muzica iTunes al Apple, necesare pentru a concura cu succes iPad.

Microsoft nu va preciza cate aplicatii vor fi disponibile pentru noul sistemul de operare, iar lipsa unei game largi de jocuri, instrumente si alte aplicatii descarcabile va tine pe loc Surface in comparatie directa cu iPad si o gama de peste 275.000 de aplicatii disponibile.

"O parte din mine a sperat ca vom vedea mai multe aplicatii traznet. Cei care vor cumpara vineri tableta o vor face in speranta ca aplicatiile vor veni ulterior", a declarat Wes Miller, analist la Directions on Microsoft in Kirkland, Washington.

Numarul aplicatiilor care vor fi disponibile este esential, avand in vedere ca sistemul de operare Windows RT, care fi instalat pe tableta Surface si pe alte patru aparate ale unor companii partenere, nu este compatibil cu actualele programe Windows ci doar cu aplicatii scrise special pentru el.

Windows RT este o versiune a Windows 8 proiectata special pentru dispozitive precum tabletele. Aparatele cu Windows 8, dotate cu cipuri fabricate de Intel, pot rula aplicatii mai vechi ale sistemului de operare.

Aplicatiile care pot fi descarcate au devenit esentiale pentru modul in care clientii pot utiliza tabletele, iar unul dintre avantajele Apple este pozitia de lider in acest domeniu.

Apple a lansat in aceasta saptamana o versiune mai mica a iPad, in cadrul strategiei de a atrage cumparatorii de la tabletele ieftine fabricate de companii concurente precum Amazon.

Noua iPad mini va fi disponibila de vineri pentru precomenzi, in aceeasi zi in care tabletele Surface vor intra in magazine.

Microsoft mizeaza pe noua versiune a sistemului de operare pentru reaprinderea interesului pentru PC-uri si introducerea Windows pe piata tabletelor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri