Benzile de frecvente radio de 900 si 1.800 MHz vor putea fi utilizate si pentru servicii de comunicatii de generatia a 4-a (4G), pentru a impulsiona furnizarea de servicii de comunicatii mobile multimedia si transmisii de date, scrie Mediafax.
Conform unui proiect de decizie, dat publicitatii de ANCOM, operatorii care detin licente de utilizare a acestor benzi vor putea sa ofere si servicii de comunicatii de generatia a patra prin intermediul tehnologiilor LTE sau WIMAX in aceste frecvente.

In prezent, drepturile de utilizare a acestor benzi sunt detinute de trei operatori - Orange Romania, Vodafone Romania si Cosmote Romania.

Cele trei companii care utilizeaza aceste benzi pentru furnizarea de servicii de generatia a doua si care, incepand cu anul 2010, au dreptul de a le folosi si pentru servicii de generatia a treia (3G) vor avea, dupa aprobarea acestei decizii, si posibilitatea de a oferi servicii de generatia a patra in aceste benzi.

De asemenea, RCS&RDS, care a castigat spectru in banda de 900 MHz in urma licitatiei organizate de ANCOM in acest an, va putea oferi servicii 4G imediat dupa inceperea perioadei de valabilitate a licentei obtinute.

Tehnologia 4G poate fi implementata si in benzile de 800 si 2.600 MHz incepand cu anul 2014, ca urmare a licitatiei organizate de ANCOM in acest an.

Decizia de a implementa noi tehnologii in aceste frecvente, calendarul implementarii si momentul lansarii comerciale a serviciilor 4G raman la alegerea furnizorilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri