Imediat dupa lansarea tabletei iPad mini de catre Apple, concurentii au inceput deja sa catalogheze noul produs lansat drept foarte scump pentru ceea ce poate oferi.
Unul dintre acestia este Amazon, care de cateva zile tine pe prima pagina a site-ului o imagine comparativa intre tableta Kindle Fire HD de 7 inch pe care o produce si iPad mini – tableta celor de la Apple.

Diferentele prezentate arata o diferenta foarte mare nu doar la caracteristicile celor doua gadget-uri ci si la pret. In timp ce tableta celor de la Amazon ofera caracteristici mai bune la un pret mai mic, iPad mini este considerata de compania rivala “mult prea scumpa pentru ceea ce poate oferi”.

In primul rand, vizat este ecranul celor doua dispozitive, tableta Kindle Fire HD avand cu 30% mai multi pixeli per inch (ppi) fata de iPad mini. Astfel, tableta celor de la Amazon numara 216 ppi fata de numai 163 ppi cat are iPad mini.

Diferenta este foarte mare avand in vedere ca o tableta cu un ecran mai mic poate oferi o experienta vizuala mai buna, ceea ce se poate observa si din rezolutia cu care cele doua echipamente vin: 1280x800px pentru tableta HD a Amazon si 1024x768px a tabletei iPad mini.

Un alt avantaj pe care il constata Amazon este lipsa posibilitatii de a vizualiza filme in format HD pe tableta de 7,9 inch a Apple, dar acest lucru este datorat aspectului imaginii tabletei iPad mini, acesta fiind 4:3, comparativ cu 16:9 a tabletei Kindle Fire HD.

Amazon adauga si prezenta unui al doilea difuzor pe tableta sa, iar peste toate acestea Amazon vine si cu un pret extrem de competitiv: 199$ pentru Kindle Fire HD fata de 329$ de la cat porneste tableta iPad a Apple.

Publicatia Gizmodo.com se intreaba: “Tableta mini a Apple are un ecran cu mult mai putini pixeli decat competitia de 7 inch. Avem de-a face cu cel mai slab ecran aici si pentru asta trebuie sa platim atat de mult in plus?”

Nu ne ramane decat sa asteptam aparitia ei pe piata locala, sa o testam si sa identificam plusurile si minusurile tabletei mini in care Apple isi pune mari sperante in perioada sarbatorilor de Craciun.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri