AsusTek, unul din cei mai mari producatori de sisteme de calcul din lume, a inregistrat o crestere de 43% a profitului in ultimul trimestru fiscal – de la 160 milioane dolari in T4 2011 la circa 230 milioane de dolari in aceeasi perioada din acest an, noteaza WSJ.
Veniturile companiei au crescut cu 9% la 3,8 miliarde de dolari, iar reprezentantii Asus pun rezultatele pozitive in special pe seama succesului inregistrat de tableta Google Nexus 7, realizata in parteneriat cu grupul taiwanez.

Totodata, comercializarea tabletelor din seria Transformer sau a liniei de notebook-uri au ajutat compania sa obtina rezultatele pozitive in ultimul trimestru fiscal.

Mai mult decat atat, comercializarea de PC-uri a grupului taiwanez a crescut cu 12%, ajutand Asus sa ocupe in continuare pozitia a cincea in topul producatorilor de profil, dupa Lenovo, HP, Dell sau Acer Group.

Pentru inceputul anului fiscal 2013, ASUS se asteapta sa isi dubleze vanzarile de PC-uri si tablete datorita comercializarii produselor echipate cu Windows 8 - noul sistem de operare al Microsoft.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri