Angajatii din centrul de operatiuni de retea (NOC) al Vodafone de la Bucuresti va gestiona activitatea retelelor de servicii de internet 4G ale operatorului din Germania si Italia, doua dintra tarile in care compania de telecomunicatii a lansat de curand aceasta tehnologie.
„De aici este gestionata o mare parte din activitatea retelelor noastre din Europa si vor fi si mai multe datorita calitatii bune a oamenilor”, a afirmat intr-o conferinta de presa Vittorio Colao, cel care conduce din iulie 2008 este directorul general al grupului britanic Vodafone.

Colao s-a aflat la Bucuresti pentru lansarea in teste a serviciilor 4G ale Vodafone.

Operatorul a testat tehnologia 4G printr-un apel video intre magazinul Vodafone Experience Store din centrul comercial AFI Palace Cotroceni, centrul de operatiuni de retea din Pipera (Bucuresti) si centrul din Vrasov; a incarcat si descarcat un video si a prezentat o sesiune de video streaming.

Recruteaza 100 de oameni pentru magazine si centrul de operatiuni de retea (NOC)

Cu ocazia acestui test, Giovanni Chiarelli, directorul tehnic al Vodafone Romania, a precizat ca din centrul de operatiuni de retea pe care operatorul il are in Pipera vor fi monitorizate si retelele 4G ale Vodafone din Italia si Germania. De altfel, un manager in recrutare al companiei declara recent pentru wall-street.ro ca operatorul recruteaza aproximativ 100 de oameni care sa lucreze in magazinele operatorului, dar si in centrul de operatiuni de retea (NOC). Pentru NOC (network operations center) compania cauta in special absolventi de Politehnica.

“Reteaua din Romania este una dintre cele mai bune pe care le avem in Europa. Poate nu am evidentiat acest lucru atat de mult in ultimii ani, dar cifrele o arata”, a spus Chiarelli cand a fost intrebat de Vittorio Colao care retea Vodafone este mai buna dintre Romania si Italia.

Reteaua Vodafone din Romania, mai buna decat cea din Germania

“Este mai buna decat in Germania?”, a mai intrebat Colao.“ Da, cu siguranta!”, a raspuns directorul tehnic al Vodafone Romania.

Vodafone Romania, al doilea jucator pe piata locala de telecomunicatii si filiala celui mai mare operator multinational de comunicatii la nivel mondial, a lansat in teste serviciile de internet 4G, tara noastra fiind a patra in Europa in care compania introduce aceasta tehnologie, dupa Germania, Portugalia si Italia.

Ce inseamna 4G? Orange si Cosmote se pregatesc si ele de lansarea 4G

Serviciile 4G (urmatoarea tehnologie dupa 3G) permit utilizatorilor sa foloseasca internetul mobil la viteze de pana la 100 Mbps, de cateva ori mai mari decat in cazul 3G si sa foloseasca simultan mai multe aplicatii multimedia, precum navigare pe internet, conferinte video in timp real, acces la fisiere foto /video, video streaming HD.

Pana la lansarea comerciala a serviciilor LTE, care va avea loc in ianuarie anului viitor, clientii Vodafone vor putea sa testeze serviciile 4G, la viteze de pana la 75 Mbps, in 10 orase: Arad, Bacau, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Galati si Timisoara.

Tehnologia 4G va putea fi incercata pe mai multe tipuri de terminale: modem USB, tableta si hotspot mobil.

De asemenea, si principalii concurenti ai Vodafone, operatorii Orange si Cosmote au anuntat ca vor lansa in curand servicii 4G. Conducerea Orange Romania, cel mai mare operator, vrea sa introduca noua tehnologie pana la finalul acestui an, iar Cosmote in 2013. Serviciul 4G de la Orange va fi lansat initial in anumite zone din Bucuresti si va fi disponibil pe tablete.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri