John McAfee, fondatorul si fostul director al companiei cu acelasi nume, este cautat pentru presupusa ucidere a unui alt cetatean american pe o insula turistica din Belize, a anuntat politia locala, citata de AFP, transmite Mediafax.
Politia a intervenit duminica seara la resedinta lui McAfee la Ambergris Caye, o insula in largul Belize din Caraibe, pentru a-l interoga in legatura cu uciderea vecinului sau, americanul Gregory Faull, dar suspectul ramane de negasit, a declarat seful brigazii de combatere a crimei organizate, Marco Vidal.

Politistul a declarat presei ca McAfee, in varsta de 67 de ani, este cautat pentru "omucidere".

Dar fostul director al companiei producatoare de antivirus McAfee a declarat pentru revista americana Wired ca se ascunde pe proprietatea sa, ingropat in nisip, cu o cutie de carton pe cap pentru a putea respira.

"Este foarte inconfortabil", a declarat el. "Dar m-ar ucide daca m-ar gasi".

Intrebat in legatura cu focurile de arma care i-au provocat moartea lui Gregory Faull, McAfee a declarat ca nu stie nimic decat ca s-a tras asupra vecinului sau. El a adaugat chiar ca este ingrijorat deoarece ucigasii lui Faull il cauta pe el.

"Sub niciun pretext nu voi vorbi de buna voie cu politia din aceasta tara", a afirmat el.

"Puteti spune ca sunt paranoic in aceasta privinta, dar vor sa ma ucida, este sigur. Incearca sa ma gaseasca de mai multe luni. Vor sa ma reduca la tacere. Eu nu sunt prea iubit de premier", a adaugat el.

Politistii din Belize au perchezitionat resedinta lui McAfee in urma cu cateva luni in cautare de arme si droguri si l-au plasat in arest preventiv timp de cateva ore.

In perioada respectiva, McAfee a afirmat ca a fost arestat deoarece refuza sa faca o donatie catre un politician local.

Originar din Florida, Gregory Faull, in varsta de 52 de ani, a fost gasit impuscat mortal duminica dimineata la domiciliul sau de catre un angajat.

Potrivit politiei, nu erau urme de intrare prin efractie in locuinta si singurele obiecte disparute erau laptopul si telefonul mobil ale acestuia.

Locuitorii insulei, cunoscute pentru scufundari, pescuit tropical si comunitatea de expatriati americani, au declarat pentru site-ul de internet Gizmodo ca Faull si McAfee au avut recent o disputa.

Potrivit Gizmodo, McAfee are un comportament din ce in ce mai bizar si nu se mai integreaza in comunitatea de expatriati. El ar consuma, de asemenea, droguri psihoactive.

McAfee locuieste in Belize de patru ani. El a vandut compania cu milioane de dolari la inceputul anilor '90.

Foto: captura gawker.com


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri