Numarul angajatilor femei in industrii precum cea a telecomunicatiilor ori IT ar trebui sa fie mai mare pentru ca acestea aduc valoare, a declarat pentru wall-street.ro Jean-Philippe Vanot, deputy CEO pe domeniile quality si CSR in cadrul operatorului France Telecom, care detine Orange Romania, cel mai mare jucator pe piata locala de telecom.
"Este nevoie de mai multe femei in domeniul tehnic pentru ca acum procentul de femei este foarte mic, iar un bun echilibru intre femei si barbati aduce valoare. Nu imi plac domeniile in care lucreaza doar femei sau doar barbati, iar in tehnologie avem nevoie de un echilibru. Insa este dificil, pentru ca in zona europeana procentul de femei din scolile tehnice este destul de mic”, explicat managerul.

Intre 2008 si 2011, numarul de locuri de munca in sectorul digital din Franta a crescut cu peste 20% in cazul femeilor si cu peste 14% in cazul barbatilor, arata studiul The Mutationnelles 2012 realizat de France Telecom.

De asemenea, acelasi studiu mai arata ca in Franta in domeniile stiinta, tehnologie, inginerie si matematica sunt in jur de 55.000 de studente, in timp ce numarul studentilor baieti ajunge la 78.000.

Jean-Philippe Vanot (60 de ani) lucreaza de 35 de ani in cadrul France Telecom-Orange, iar acum este deputy CEO pentru zona quality (proceduri interne, certificari ISO, etica, etc) si corporate social responsability, raportandu-i direct lui Stefane Richard, presedinte si CEO al grupului francez de telecomunicatii. Managerul a lucrat de-a lungul carierei doar in cadrul France Telecom.

Daca te simti confortabil in pozitia pe care o ai, este timpul sa te muti

“Da, am fost tentat sa lucrez si pentru alte companii. Insa de fiecare data cand primeam propuneri de la alte companii ma duceam si ii povesteam sefului meu de ele, iar el imi spunea: <<Da, dar aveam o noua pozitie interesanta pentru tine>>. Ce este bine intr-un grup mare este ca iti poate propune multe lucruri diferite in domenii diverse, iar daca vrei sa schimbi, este foarte usor", explica Vanot.

El adauga ca in cariera este foarte important sa acumulezi experienta pe pozitii diverse.

“Ce le recomand foarte des copiilor mei este sa incerce sa faca multe lucruri. Daca te simti confortabil in pozitia pe care o ai, este timpul sa te muti. Daca te simti batran, este timpul sa te muti, sa incerci ceva diferit. Insa, daca stai mai putin de 2-3 ani intr-o functie, nu cred ca este indeajuns pentru ca nu ai timp sa vezi rezultatele deciziilor pe care le-ai luat si nu este bine”.

Jean-Philippe Vanot a absolvit École Polytechnique si École Nationale Supérieure des Télécommunications (ENST). Din 1977 lucreaza pentru France Telecom, majoritatea pozitiilor ocupate in cadrul grupului telecom fiind in zona tehnica, cea de vanzari si operatiuni. Din martie 2010 este deputy CEO pe domeniile quality si Corporate Social Responsibility, iar anterior a fost director executiv responsabil cu inovatie si marketing.

De altfel, Vanot este cel care a lansat in 2010 Festivalul International al Ideilor, un concurs intre angajatii Orange, prin care operatorul incearca sa creasca inovatia in cadrul grupului.

Citeste mai multe despre acest program in suplimentul de cariere al wall-street.ro care va aparea marti, 20 noiembrie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri