Vanzarile de smartphone-uri ale Nokia au scazut in trimestrul al treilea, astfel ca grupul finlandez a coborat pe piata mondiala de pe locul 3 anul trecut pe 7, in timp ce Samsung si-a mentinut pozitia de lider, potrivit unui studiu al firmei de cercetare Gartner, scrie Mediafax.
Piata mondiala a smartphone-urilor a avansat cu 47% in trimestrul al treilea, la 169,2 milioane de unitati, fiind dominata de primii doi producatori, Samsung si Apple.

Cererea puternica pentru telefoanele din gama Galaxy a ajutat Samsung sa vanda 55 de milioane de smartphone-uri in trimestrul al treilea. Grupul controleaza 32,5% din piata mondiala a smartphone-urilor.

In acelasi interval, Apple a vandut 23,6 milioane de unitati, reprezentand o cota de piata de 14%. Vanzarile Apple din trimestrul al treilea au fost influentate de amanarea achizitiilor de catre unii clienti, pana la lansarea noului model iPhone 5.

Samsung si Apple au impreuna 46,5% din piata smartphone-urilor

"Cei doi producatori controleaza impreuna 46,5% din piata smartphone-urilor, iar un grup destul de mare se lupta pentru pozitia a treia", a declarat Anshul Gupta, analist principal la Gartner.

Cota de piata a Nokia a continuat sa scada in trimestrul al treilea. Grupul a vandut 7,2 milioane de smartphone-uri, reprezentand o cota de piata de 4,2%.

RIM (BlackBerry) pe locul al treilea

RIM, producatorul Blackberry, s-a situat pe pozitia a treia in topul vanzarilor, cu 8,9 milioane de unitati si cota de piata 5,2%, iar HTC pe patru.

In comunicatul de presa al Gartner nu scrie cine sunt producatorii de telefoane care se afla pe locurile cinci si sase, in fata Nokia.

Compania finlandeza Nokia a avut probleme in a tine pasul cu ceilalti producatori de smarphone-uri, in pofida vanzarilor modelului Lumia 900, care au totalizat 4 milioane de unitati la nivel global.

In timp ce piata smartphone-urilor a crescut cu aproape 50% in trimestrul al treilea, vanzarile de telefoane mobile la nivel global au scazut cu 3%, la 428 milioane de unitati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri