Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a lansat in consultare publica modelele de calculare a costurilor furnizarii serviciilor de interconectare pentru telefonie mobila si fixa, pentru servicii auxiliare, servicii de backhaul pe suport Ethernet si serviciilor de linii inchiriate - segmente terminale cu capacitatea de transmisie de pana la si inclusiv 2 Mbps (furnizate prin intermediul retelei de transmisiuni).
Modelele de calculatie a costurilor au fost elaborate de ANCOM cu sprijinul Tera Consultants si in urma consultarii grupului de lucru format din membri ai industriei de comunicatii electronice.

In elaborarea acestor modele de calculatie, ANCOM a luat in calcul evolutiile tehnologice si ale pietei comunicatiilor electronice din Romania, precum si Recomandarea Comisiei Europene din anul 2009, care stabileste o platforma comuna pentru armonizarea principiilor de calculatie a costurilor serviciilor de terminare apeluri la puncte fixe si mobile in statele membre.

Modelele supuse consultarii publice sunt insotite de documentatii detaliate care permit intelegerea structurilor, functionalitatilor si tipurilor de informatii utilizate. Din modelele supuse consultarii publice, precum si din documentatiile care le insotesc, au fost eliminate informatiile sensibile din punct de vedere comercial.

Documentele pot fi consultate pe pagina de internet a ANCOM
, persoanele interesate fiind invitate sa formuleze si sa transmita observatii si propuneri pana la data de 14.12.2012, pe adresa sediului central al ANCOM din Str. Delea Noua nr. 2, sector 3, Bucuresti, sau direct la registratura ANCOM. Observatiile si recomandarile pot fi transmise si prin fax la numarul +40.372.845.404 sau prin e-mail pe adresa consultare@ancom.org.ro .

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri