Piata romaneasca de solutii de securiate IT, fara a include serviciile, va creste in 2013 cu circa 10-15% fata de valoarea de circa 7,1-7,7 milioane de euro de anul acesta, a declarat pentru wall-street.ro, Valentin Jurcut, enterprise sales and services director Romania si Europa Centrala si de Est in cadrul Bitdefender, cel mai mare producator romanesc de securitate informatica si unul dintre cei mai mari jucatori la nivel global.
De altfel, veniturile din acest domeniu au inregistrat anul acesta o crestere cu aproximativ 10% comparativ cu anul trecut, majorarea fiind determinata atat de clientii persoane fizice cat si de cei din companii.

“Piata locala este in crestere in randul consumatorilor individuali, iar tendinta urmareste migrarea clientilor de la produse piratate la cele gratuite si de la cele gratuite la cele platite. Nevoia de software de securitate a inceput sa prinda tot mai mult contur in Romania, pe fondul accesului din ce in ce mai mare la internet in randul populatiei si al cresterii complexitatii activitatii pe care utilizatorii o deruleaza pe internet. Securitatea platilor online, a datelor personale vehiculate online sau grija fata de activitatea copiilor pe internet sunt doar cateva dintre motivele pentru care utilizatorii acorda atentie sporita securitatii”, explica Valentin Jurcut (foto).

Vor sa creasca mai ales in SUA, Australia, Germania sau Japonia

Pe de alta parte, clientii din companii apeleaza tot mai des la solutii de securitate din cauza riscurilor de pierdere sau corupere a datelor sau a imposibilitatii folosirii statiilor afectate.

Tehnologiile Bitdefender sunt folosite de peste 400 de milioane de utilizatori individuali si companii din intreaga lume. Cea mai mare piata in privinta volumului de vanzari este Statele Unite, dar compania inregistreaza cresteri semnificative si pe piete precum Australia sau Japonia.

De altfel, pentru 2013 conducerea companiei isi doreste sa creasca atat in Romania, dar mai ales in piete mature precum SUA, Australia, Germania sau Japonia.

Focus pe solutii de virtualizare

“Ne asteptam la o evolutie pozitiva mai ales datorita adoptarii noilor tehnologii de virtualizare si cloud la nivelul companiilor, tehnologii care solicita o abordare speciala in ceea ce priveste securitatea. La nivel global tot ceea ce inseamna investitie in infrastructura are la baza virtualizarea, ceea ce implica o schimbare majora in modul de operare a unei organizatii indiferent de dimensiune”, explica Jurcut.

Inca de anul trecut, Florin Talpes, presedintele si fondatorul Bitdefender, spunea ca isi doreste sa se dezvolte pe segmente care sunt in crestere la nivel global, unul dintre ele fiind virtualizarea, ceea ce ar putea determina o mai mare capitalizare a companiei in cazul unei viitoare listari pe bursa.

Virtualizarea este o tehnologie prin care informatiile de pe sute si mii de servere pot fi stocate pe un singur server.

“Cea mai importanta evolutie pentru anul viitor si pentru urmatorii 2-3 ani va fi migrarea catre solutii de virtualizare. Adoptia virtualizarii, a tehnologiei de cloud computing si noile echipamente mobile aduc noi amenintari si oportunitati atat pentru utilizatori cat si pentru furnizorii de software si pun o presiune din ce in ce mai mare in mod special pe departamentele de securitate din organizatii”, spune Jurcut.

Managerul adauga ca tot mai multe institutii publice si private din Romania incep sa fie interesate de migrarea catre solutii de virtualizare.

Serviciile IT vor creste in 2013

In legatura cu evolutia pietei romanesti de IT in 2013, oficialul Bitdefender afirma ca zona de servicii va inregistra o crestere anul viitor.

“Migrarea catre solutii noi este insotita de obicei de consultanta si training. Segmentul serviciilor estimez ca va inregistra in continuare cresteri datorita tendintei companiilor de a se concentra pe businessul de baza si de a reduce costurile asociate cu activitatile conexe”, mai spune Jurcut.

Valentin Jurcut a preluat de la 1 august conducerea operatiunilor comerciale ale Bitdefender din Romania, el inlocuindu-l pe Razvan Valceanu, care in prezent este business unit manager pe zona de integrare de sisteme de securitate in cadrul Assa Abloy Romania, filiala uneia dintre cele mai mari companii de solutii de inchidere si deschidere a usilor.

Jurcut lucreaza din august anul trecut in cadrul Bitdefender, el fiind director general pentru suport si servicii pana in mai anul acesta pentru compania de securitate informatica. De asemenea, din iunie, managerul a preluat functia de enterprise sales ad services director pentru Europa Centrala si de Est. Jurcut are o experienta comerciala de peste 15 ani in domenii precum servicii financiare, telecomunicatii si IT, el lucrand pentru companii precum Orange Romania, UPC Romania, Telemobil (operatorul brandului Zapp), GE Money sau BCR.

Bitdefender a fost lansat in 2001 de sotii Florin si Mariuca Talpes, iar acum este unul dintre cei mai mari producatori mondiali de securitate IT, produsele companiei fiind folosite de peste 400 de milioane de utilizatori din toata lumea.

In afara de Romania, Bitdefender mai are birouri in SUA (Florida si California), Spania, Marea Britanie si Germania si un centru de servicii in Chile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri