Ericsson, cel mai mare producator de echipamente de retele wireless la nivel mondial, a dat in judecata Samsung Electronics la un tribunal din Texas, dupa esecul unor negocieri vechi de mai multi ani pentru licentierea de tehnologie, conform Mediafax.
In plangere se arata ca Samsung se foloseste in mod ilegal de tehnologia Ericsson pentru telefoanele mobile, dupa expirarea unui acord anterior intre cele doua companii.

"Negocierile nu au avut succes pentru simplul motiv ca Samsung refuza sa plateasca tariful aplicat si altor companii concurente, pentru utilizarea patentelor Ericsson", se arata intr-un comunicat al companiei suedeze.

Samsung se mai afla implicata si in alte procese, la nivel mondial, cu Apple, cele doua companii concurand pentru o pozitie dominanta pe piata smartphone-urilor si a tabletelor.

Ericsson a cheltuit anul trecut 5 miliarde de dolari cu activitati de cercetare si dezvoltare si a obtinut un profit net de 6,2 miliarde de coroane suedeze (937 milioane dolari) din licentierea de tehnologie catre alte companii.

Samsung sustine pe de alta parte ca Ericsson a cerut sume exagerate pentru reinnoirea aceluiasi portofoliu de pantente si ca va lua toate masurile legale pentru a se proteja de aceste "pretentii excesive".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri