Ubisoft, unul dintre cei mai importanti publisheri de jocuri din lume, sustine ca tinerii romani sunt extrem de talentati, dornici de afirmare si pasionati de gaming, fiind totodata unul din principalele motive pentru care grupul francez a decis sa isi extinda operatiunile si pe plan local in urma cu exact 20 de ani.
“Romania este o tara plina de tineri talentati, pasionati de acest domeniu al jocurilor si beneficiaza totodata si de centre foarte bune de pregatire in toate marile orase din tara. Mai mult decat atat, creativitatea lor este la un nivel foarte ridicat iar comunicarea si adaptarea angajatilor sunt iarasi de foarte buna calitate. Reusim sa ne intelegem cu usurinta, nu exista un prag sau o limitare din punct de vedere lingvistic”, a declarat pentru wall-street.roSebastien Delen (foto), managing director in regiunea Europei de Est pentru Ubisoft.

In prezent, pentru filiala locala a Ubisoft lucreaza peste 800 de angajati, Romania fiind al doilea cel mai mare nucleu de “gameri” din lume pentru companie, dupa studiourile din Montreal, Canada.

Pentru Ubisoft lucreaza foarte multi studenti, o mare parte dintre acestia fiind angajati in perioada verii, prin programe tip project-based si care dupa perioada raman in echipa ocupand diferite functii.

Angajeaza inca 80 de persoane


Ubisoft Romania a demarat de la inceputul acestei luni un program de recrutare ce se va intinde si in prima parte a anului viitor urmand sa puna “la bataie” circa 80 de noi locuri de munca.

“Cautam intre 70-80 de tineri pasionati in special pentru dezvoltarea platformei de jocuri online. Una din principalele cerinte pentru a lucra in cadrul Ubisoft este de a fi cu adevarat pasionat de jocuri. Este o industrie care se schimba foarte mult motiv pentru care trebuie sa fii mereu la curent cu toate noutatile si sa te implici”, a precizat Delen.

In prezent, Ubisoft Romania este cel mai mare centru de testare de jocuri din Europa, unde numai la nivelul anului 2012 au fost testate circa 400 de proiecte, o evolutie considerabila fata de 2011 cand reprezentanta locala a grupului a testat in jur de 250 de proiecte, jocuri sau programe.

Optimism: 2013 va fi cel mai bun an pentru Ubisoft in Romania


Desi pentru Ubisoft 2012 nu a fost un an grozav, anul viitor va fi cel mai bun an pentru companie in Romania, dupa cum declara optimist reprezentantul companiei.

“Vom continua crearea de noi locuri de munca, fiind una din pietele pe care Ubisoft este cel mai activa. Putem chiar depasi pragul de 1.000 de angajati in functie de volumul de lucru si proiectele in care vom fi angrenati. In 2013 ne vom concentra activitatea in special pe zona dezvoltarii platformei online, iar 80% dintre viitorii angajati vor fi directionati aici”, sustine Sebastien Delen.

Mizeaza pe o revenire a pietei


Totodata, reprezentantul Ubisoft mizeaza si pe o revenire a pietei aflata in scadere din cauza crizei sau a altor factori care au influentat negativ businessul pe fondul lansarii de noi echipamente si jocuri.

“In prezent piata este sustinuta in continuare de vanzarile pe PC-uri dar si jocurile pe dispozitivele portabile constituie un factor de stabilitate, chiar de crestere pe anumite segmente. O explicatie ar fi ca hardware-ul disponibil se apropie de un sfarsit al ciclului de viata, ceea ce a condus si la un interes mai mic al consumatorilor pentru console sau platforme similare. Ne asteptam ca anul viitor piata sa fie revigorata de lansarile unor noi dispozitive de gaming”, a mai declarat Delen.

Ca si tendinta pe care Ubisoft mizeaza in urmatorii ani se numara digitalizarea, care vizeaza presupune o apropiere a gamerilor de mediul virtual prin jocuri tip Free-to-play sau catre zona jocurilor pe dispozitive mobile.

Raportat la piata din SUA, aplicatiile pe smartphone-uri au cunoscut o evolutie de 60% in acest an fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce vanzarile online si pe console au cunoscut o crestere de 34% fata de 2011.

Vanzarile online de peste ocean au reusit pentru prima data in acest an sa depaseasca numarul vanzarilor in retail, ponderea fiind de 51% la 49% in foavoarea comertului de jocuri online.

Sebastien Delen s-a alaturat echipei Ubisoft Bucuresti in urma cu 10 ani, coordonand studioul de dezvoltare si testare al companiei franceze la nivel Est-European. Datorita experientei acumulate, managerul francez a reusit sa deschida noi subsidiare ale Ubisoft in regiune, mai intai in Bulgaria (2005) si trei ani mai tarziu in Ucraina (2008).

Ubisoft Romania are sediul central in Bucuresti dar are si operatiuni in Craiova, unde lucreaza circa 40 de angajati la diferite proiecte.

La nivelul anului trecut, compania franceza a avut la nivel local afaceri de circa 20 de milioane de euro in special datorita succesului inregistrat de jocuri precum Assassin's Creed, FarCry, Ghost Recon si multe altele.

Printre cei mai importanti competitori se numara Gameloft si Electronic Arts (EA).

Foto: ubisoftgroup.com
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri