Romania este prezenta cu patru companii in clasamentul Deloitte Technology FAST 500 EMEA 2012, care include cele mai dinamice companii de tehnologie din regiune: Vola.ro Student Adventure (situata pe locul 3), SmartTel SA (158), TeamNet International (162) si CRYS Computers (247).
Acest clasament anual include companii publice si private cu activitati in industria de tehnologie, media, telecomunicatii, industria medicala sau tehnologii verzi din 24 de tari EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa). Topul este realizat pe baza clasamentelor FAST 50 din regiune, inclusiv Deloitte Europa Centrala Technology FAST 50, lansat luna trecuta.

Alina Mirea, Partener Audit in cadrul Deloitte Romania, spune: „Rezultatele per ansamblu arata consolidarea industriei de tehnologie din Europa Centrala; mentionam aici performanta companiilor romanesti, inclusiv un loc in primele cinci, cat si intrarea Poloniei in randul primelor zece tari reprezentate in clasament. Nu este usor sa concurezi cu piete mature, dar vorbim totusi de o industrie mai putin obisnuita, in care campionii apar in toate colturile lumii”.



Deloitte Technology Fast 500 reprezinta cel mai obiectiv element de referinta in industria de tehnologie. Pentru a fi eligibile, companiile trebuie sa aiba activitate de cel putin cinci ani, venituri operationale de cel putin 50.000 de euro in primul an luat in calcul si venituri de cel putin 800.000 de euro in anul curent. Liderul clasamentului din 2012 este compania de internet Criteo din Franta, care a raportat o rata de crestere de peste 202.100% in ultimii cinci ani.

Companiile din FAST 500 isi accelereaza ritmul de crestere


In pofida nesigurantei de pe pietele globale, rata medie de crestere pe ultimii cinci ani inregistrata de editia din acest an a urcat de la 20.401% la 53.474% pentru primele cinci companii din clasament si de la 1.287% la 1.549% pentru toate cele 500 de companii.

Tendinte geografice


Franta ramane pe primul loc cu cel mai mare numar de companii din top, fiind urmata de Marea Britanie si Suedia. Celelalte pozitii se pastreaza relativ neschimbate, cu exceptia Poloniei, care inlocuieste Israelul, urcand pe locul 9.

Tendinte pe sectoare


Segmentul aplicatiilor software domina clasamentul Fast 500 din acest an cu o pondere de 40% (198 companii) si este urmat de companiile de Internet (21%). In completarea listei, urmeaza Telecomunicatii/ Retele (17%), Semiconductoare/ componente/ electronice (8%), Bio-tehnologie/ Farmaceutice/ Echipamente medicale (6%), Tehnologie verde (3%), Media/ Divertisment (tot cu 3%) si Computere/ Periferice (1%).

In plus, patru dintre companiile aflate in clasamentul primelor zece companii provin din sectorul internetului. Totodata, domeniul Telecomunicatii/ Retele continua sa se dezvolte, fiind reprezentat de 85 de companii in acest an, cu cinci mai multe fata de 2011.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri