Comisia Europeana a amendat cu suma record de 1,47 miliarde de euro mai multi producatori de televizoare din cauza crearii unui cartel care stabilea regulile in piata in ultimii 10 ani, transmite BBC.
Cea mai afectata companie a fost Philips care a primit o amenda de 313 milioane de euro, urmata de sud-coreenii de la LG Electronics cu 295 milioane de euro.

Printre ceilalti membri ai cartelului se numara Panasonic, Samsung, Toshiba sau Techicolor.

Campania taiwaneza Chunghwa Picture Tubes a scapat de o amenda de 17 milioane de euro dupa ce a dat “in vileag” secretul cartelului format intre cei mai importanti producatori de televizoare din lume.

“In ultimii 10 ani, cartelul s-a ocupat in principal cu practici total necompetitive precum stabilirea preturilor si plafoanelor de pret, cota si pozitionarea pedar si prin schimbul de informatii comerciale intre cele sase companii”, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene.

Cele sase companii implicate stabileau intalniri denumite “Green Meeting” (Intalniri despre ecologie – n.red) atat in Asia cat si in Europa unde stabileau tactici legate de preturi , dar si alte reguli in piata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri