Eurodeputatii au solicitat, miercuri, adoptarea unei legislatii europene care sa ii informeze pe consumatori in legatura cu riscurile de aparitie a tumorilor cerebrale in cazul folosirii excesive a telefoanelor mobile, dupa modelul avertismentelor existente pe pachetele de tigarete, informeaza AFP, citat de Mediafax.
"La fel ca pentru tutun sau pentru azbest, trebuie sa adoptam de urgenta o lege despre pericolele cauzate de folosirea intensiva a telefonului mobil (...) Ne asteapta o catastrofa sanitara de amploare peste cativa ani, daca nu facem nimic acum", a declarat eurodeputatul francez Michèle Rivasi.

"Oare de cati ani mai avem nevoie pentru a intelege ca a sosit momentul sa actionam?", se intreaba, la randul ei, liberala belgiana Frédérique Ries.

Cei doi europarlamentari au prezentat ca dovada cazul lui Innocente Marcolini, un director de companie italian, declarat invalid - cu un grad de invaliditate de 80% - pe 12 octombrie de Curtea de Casatie Italiana, din cauza folosirii intensive a telefonului mobil.

Innocente Marcolini traia cu telefonul "lipit" de ureche si poate ca el nu ar fi facut acest lucru daca ar fi fost avertizat in privinta pericolelor, a spus Rivasi.

Potrivit aceleiasi eurodeputate, prin aceasta decizie judiciara, "riscul de aparitie a tumorilor cerebrale a fost demonstrat. De acum inainte, nu se mai aplica principiul luarii unor masuri de precautie, ci principiul preventiei medicale".

"Acum stim ca exista un risc ridicat de aparitie a tumorilor la nivelul nervilor cranieni pentru utilizatorii intensivi ai telefoanelor mobile. Trebuie ca acest lucru sa se faca cunoscut, prin intermediul campaniilor de informare oficiale initiate de organismele responsabile cu sanatatea publica din toate statele membre ale Uniunii Europene", a adaugat ea.

Cei doi deputati au cerut Comisiei Europene sa inceapa imediat sa redacteze un proiect de lege care sa impuna producatorilor de telefoane mobile sa plaseze pe ambalajul produselor lor avertismente despre riscurile potentiale generate de undele emise de aceste telefoane, dupa modelul mesajelor de avertizare existente pe pachetele de tigarete.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri