Din ce in ce mai multi oameni aleg sa traiasca intr-un oras, dar numai 48% dintre acestia sunt multumiti de viata pe care o duc acolo. 40% din populatia urbana detine un smartphone si isi petrece majoritatea timpului liber socializand in oras si online, conform unui studiu Ericsson.
Raportul Ericsson ConsumerLab despre viata la oras prezinta cele mai importante aspecte care fac viata de la oras dezirabila, cat de multumiti sunt oamenii care traiesc la oras si care sunt factorii principali de stres si nefericire.

Cele mai mari surse de stres pentru locuitorii unui oras sunt aglomeratia din trafic, senzatia de claustrofobie si ritmul alert de viata, lipsa spatiilor publice verzi si curate

Pentru a incuraja gasirea de solutii pentru imbunatatirea vietii la oras, Ericsson a lansat competitia Ericsson Application Awards 2013, dedicata dezvoltatorilor de aplicatii mobile Android, cu tema „Apps for city life”

Studiul Ericsson ConsumerLab a fost desfasurat in 13 dintre cele mai mari orase ale lumii si a descoperit ca doar 48% din locuitorii acestor orase sunt multumiti de viata pe care o duc. Cei mai multumiti sunt locuitorii oraselor Stockholm, Mumbai, Johannesburg, New York, Tokyo, Londra si Los Angeles, iar cei mai nemultumiti sunt locuitorii oraselor Hong Kong si Seul. Studiul mai arata ca 40% din populatia urbana detine un smartphone si isi petrece majoritatea timpului liber in oras si online. Aceasta categorie este mai dispusa sa socializeze si profita mai mult de oferta vasta de restaurante, cafenele, pub-uri, mall-uri, supermarketuri si centre de divertisment.

Printre cei mai mari factori de stres pentru populatia urbana se numara senzatia de claustrofobie si ritmul alert de viata, lipsa spatiilor publice verzi si curate, dar mai ales aglomeratia din trafic si lipsa locurilor de parcare. Desi transportul public este vazut ca fiind mai putin stresant, din ce in ce mai multi oameni il folosesc, sistemul devine tot mai aglomerat si timpul petrecut in trafic creste - in medie, un orasean petrece acum 2 ore si 20 de minute in trafic in fiecare zi.

Studiul arata ca tehnologia mobila ar putea face mai usoara viata persoanelor care folosesc transportul in comun, oferindu-le informatii in timp real din trafic si orarele mijloacelor de transport. Oamenii sunt mai relaxati in momentul in care stiu cat va dura drumul dintr-un loc in altul, deoarece isi pot utiliza timpul mai eficient. Astfel, telefoanele mobile pot constitui un element important pentru ocuparea timpului petrecut in mijloacele de transport in comun: oamenii se pot tine la curent cu stiri, pot raspunde la mailuri sau isi pot organiza timpul liber.

Tocmai pentru a gasi solutii de imbunatatire a vietii la oras si plecand de la viziunea Ericsson pentru o societate conectata, compania a lansat o competitie pentru dezvoltatorii de aplicatii mobile Android, cu tema „Apps for city life” (Aplicatii pentru viata urbana). Cu doua sectiuni, una pentru studenti si o una pentru companiile mici si medii cu mai putin de 100 de angajati, Ericsson va oferi dezvoltatorilor de aplicatii premii de 40 de mii de euro pentru fiecare sectiune, oportunitatea de a se face cunoscuti pe piata aplicatiilor mobile, de a obtine recunoastere si de a-si crea legaturi in industria telecom. Termenul limita de trimitere a aplicatiilor este 28 februarie 2013.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri