Grupul sud-coreean Samsung, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, vrea sa obtina o interdictie pentru importul si vanzarea in Statele Unite a unor produse ale companiei suedeze Ericsson, parte a unei dispute privind patentele, potrivit Wall Street Journal citat de Mediafax.
Samsung a transmis cererea Comisiei pentru Comert International din SUA, dupa ce Ericsson, producator de echipamente pentru retele de telecomunicatii, a depus documente in decembrie pentru a opri accesul pe piata americana al unor produse wireless ale Samsung, inclusiv gama de tablete si smartphone-uri Galaxy.

Ericsson nu vrea sa continue negocierile si are cerinte "nerezonabile", se arata intr-un comunicat al Samsung.
Grupul sud-coreean vrea sa interzica vanzarea in SUA a unor produse Ericsson despre care afirma ca ii incalca sapte patente.

Ericsson a acuzat in noiembrie Samsung ca inearca sa reduca "drastic" taxele platite pentru unele patente Ericsson devenite standarde in industria telecom. O astfel de situatie ar furniza Samsung un avantaj incorect fata de alti competitori care platesc Ericsson pentru patentele respective.

Samsung afirma ca taxele percepute de Ericsson sunt prea mari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri