Un pas important in imbunatatirea sistemului de invatamant local ar putea fi construirea unui colaborari mai stranse intre mediul academic si cel privat. Aceste doua medii au nevoie unul de celalalt si, prin cooperare, se pot dezvolta mai rapid si mai sanatos, considera Bogdan Nedelcu, solutions manager si unul dintre fondatorii TeamNet International.
In prezent, compania TeamNet are peste 550 de angajati, media de varsta fiind de 29-30 de ani. In prezent in cadrul companiei sunt angajai 21 de tineri absolventi. “Ne referim aici la persoane care au sub un an de la finalizarea studiilor”, spune el.

Compania ar mai putea angaja si in 2013, daca piata va oferi conditiile necesare.

TeamNet se implica in procesul de educare al studentilor, compania IT oferind catre sapte echipe de tineri un avion de cercetare fara pilot (UAV), pentru a realiza o lucrare de cercetare care le poate servi drept suport practic pentru proiectul de diploma.

“Ne dorim ca acest proiect sa fie unul dintre exemplele de succes ale colaborarii dintre mediul privat si cel academic in Romania. Universitatile reprezinta motorul care pune in miscare comunitatile locale, dar si industriile la nivel national, deoarece acestea pregatesc viitorii profesionisti ai Romaniei. Chiar si tinerii care aleg sa profeseze in strainatate, prin cunostintele si competentele lor, contribuie la imaginea pozitiva pe care o are forta de munca din Romania”, mai spune Nedelcu.

Acest lucru este valabil in special pentru industria locala de IT&C care se afla in plina dezvoltare si care a reusit sa-si construiasca un renume si pe plan international.

„Invatamantul din Romania a trecut printr-o serie de transformari in ultimii ani, dar continua sa produca specialisti foarte bine pregatiti. Acest lucru este cu atat mai vizibil in domeniul IT, care beneficiaza de un nivel foarte ridicat de pregatire al fortei de munca. Specialistii IT romani sunt cunoscuti si cautati atat la nivel national, cat si international datorita competentelor lor si capacitatilor intelectuale”, spune el.

Un alt program de cercetare-dezvoltare derulat de TeamNet se numeste Sky Senzor si se adreseaza in special studentilor si masteranzilor Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei. Participantii au ocazia de a dezvolta aplicatii hardware si software pe baza imaginilor video obtinute cu ajutorul senzorilor de imagine instalati pe avioanele de tip UAV.

Integratorul de solutii IT&C TeamNet International este singura companie romaneasca inclusa in categoria Big 5 a topului Deloitte Technology Fast 50 Central Europe.

Acest top ierarhizeaza competitorii de pe piaaa de tehnologie in functie de rata de crestere a veniturilor din ultimii cinci ani. Astfel, potrivit studiului Deloitte, TeamNet International a inregistrat un avans de 870% in perioada 2007-2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri