VMK este prima companie de origine africana unde este creat designul unei noi generatii de tablete si smartphone-uri care bat la poarta pietelor internationale, scrie BBC.
Dispozitivele sunt echipate cu sistemul de operare Android creat de Google si incorporeaza caracteristici entry-level, gadget-urile fiind produse in fabricile din China.

Designerul congolez Verone Mankou (26 ani) este primul antreprenor de origine africana care reuseste sa creeze un smartphone si o tableta de ultima generatie pe o piata unde cererea a cunoscut o evolutie pozitiva in ultimii ani.

“Asa cum Apple este o companie uriasa in SUA, Samsung – la fel in Asia, la fel imi doresc si eu sa fie vazuta compania VMK in Africa”, a declarat Mankou in cadrul unei conferinte din Johannesburg.

Tableta creata de african incorporeaza conectivitate Wi-Fi si 4GB de memorie interna. Ea este denumita Way-C, ce se traduce prin “Lumina stelelor” in limba Lingala (limba locala), scrie blogul de tehnologie SmartPlanet.com.

Mai mult decat atat, dimensiunea tabletei este similara Samsung Galaxy Tab, de 7 inch si cantareste circa 380 de grame si va avea un pret de pornire de 300 de dolari.

La capitolul smartphone, antreprenorul congolez a creat un telefon care vine echipat cu un procesor de 650 Mhz, memorie de 512MB o camera foto su yb display de 3,5 inch. Telefonul este denumit Elkia (“Speranta”) si este echipat cu sistemul de operare Android avand un pret care porneste de la 170 de dolari.

Pentru inceput, Verone Mankou si-a propus sa comercializeze gadget-urile pe pietele vest-africane, dar si in Belgia, Franta sau India.

Foto: captura mkenyaujerumani.blogspot.com


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri