Peste jumatate dintre americani nu au sau nu folosesc telefoane fixe, conform unui studiu publicat saptamana trecuta. Mai mult de o treime dintre casele americane (35,8%) au doar telefoane wireless in timp ce 15,9% dintre locuinte au atat linii fixe cat si telefoane wireless dar nu au primit deloc apeluri pe fix.
Acest lucru inseamna ca 51,7% dintre locuintele din SUA nu au sau nu au folosit deloc telefoanele fixe in prima jumatate a anului 2012. Procentul este in crestere cu 1,8 puncte procentuale fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Sase din zece adulti cu varste cuprinse intre 25-29 de ani (60,1%) traiesc in locuinte fara telefoane fixe. Si cei care stau in chirii prefera locuintele fara telefoane fixe (58,2%). Chiar si saracii prefera telefoanele wireless (51,8%).

Barbatii sunt mai predispusi sa renunte la telefoanele fixe (35,2%) decat femeile. (32,9%)

In Romania numarul de conexiuni fixe a scazut aproape constant de-a lungul ultimilor ani, intr-un ritm lent. In primul semestru al anului numarul a ramas relativ constant fata de aceeasi perioada a lui 2011, la 4,05 milioane abonati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri