Numarul oamenilor care citesc carti printate este in scadere, dar numarul celor care citesc nu. Conform unui studiu Pew Research Center, din ce in ce mai multi oameni fac tranzitia de la cartea traditionala la cele citite pe tablete precum Kindle sau Nook, scrie ZDNet.com.
Studiul, din 27 decembrie 2012, subliniaza ca numarul celor care citesc carti electronice (e-books) a crescut de la 16% din totalul americanilor la 23%. De cealalta parte, numarul celor ce au citit carti traditionale in ultimele 12 luni a scazut de la 72% din populatia cu varste de peste 16 ani la 67%.

Sondajul a fost facut printre 2.252 de americani de 16 sau peste 16 ani.

Cei ce citesc e-book-uri detin de asemenea, nicio surpriza aici, ori o tableta ori un device specializat pentru citirea cartilor (Kindle, Nook, Sony etc). 25% dintre americanii cu varste de peste 16 ani detin o tableta, in crestere de la 10% in 2011, subliniaza raportul. De asemenea, 19% dintre ei au Kindle sau Nook, specializat pentru citirea cartilor, in crestere de la 10% in 2011.

Cei ce citesc e-book-uri sunt bine educati – cei mai multi au studii superioare si castiga peste 75.000 de dolari (dintre adultii cu varste intre 30-49 ani).

In noiembrie 2012, utilizatorii de tablete au acoperit 25% din totalul celor ce citesc pe device-uri electronice carti. Este posibil ca in viitor, numarul tabletelor specializate pentru citit sa dispara treptat, inlocuite de tabletele traditionale din ce in ce mai ieftine.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri