Acutizarea crizei se va simti mult mai puternic in 2013, iar bugetele companiilor pentru investitii in tehnologie ar putea creste cu in jur de 3% anul acesta, a declarat pentru wall-street.ro, Liviu Dan Dragan, fondator si director general al Totalsoft, cel mai mare producator de software de business de pe piata locala.
“Sunt mai multi factori care pot determina aceasta evolutie, factori precum cresterea economica generala, increderea mediului de afaceri in stabilitatea fiscala si politica, programele de finantare pentru IMM-uri prin fonduri europene sau cheltuielile IT din sectorul public. In zona privata, cred ca firmele din zona serviciilor financiare, productiei si retailul vor continua sa investeasca in IT”, explica managerul.

Dragan estima in urma cu doua luni o cifra de afaceri de circa 25,5 milioane de euro pentru 2012, cifra asemanatoare cu cea din 2011.

Suma reprezinta atat businessul de pe piata interna, cat si cel din strainatate. Aproximativ 34% din cifra de afaceri este generata de clientii straini, iar conducerea dezvoltatorului de software isi doreste ca in 2014 jumatate din cifra de afaceri sa fie determinata de companiile din alte tari.

Vrem sa ne marim cifra de afaceri, dar mai mult conteaza profitul si cash-ul

“Si pentru 2013 ne-am setat ca obiectiv o crestere a cifrei de afaceri, insa nu va fi o majorare foarte mare, de cateva procente, pentru ca tinem cont de evolutia economiei si de acutizarea crizei care eu cred ca anul acesta se va resimti mult mai puternic. Vom miza ca si pana acum pe Charisma ERP, principala noastra linie de business. De asemenea, ne vom axa pe linia de management de proiecte care anul asta s-a descurcat mai mult decat bine si care are perspective excelente in 2013, precum si pe divizia de dezvoltare de software - Acollada. Proportional vorbind, Charisma va continua sa genereze peste 60 % din cifra noastra de afaceri”, spune seful companiei de software.

Directorul general al Totalsoft adauga ca mai important decat cresterea cifrei de afaceri, este profitul.

“Adevarata valoare a unei companii se vede in profitul pe care il face si in cash-ul de care dispune. Si aici, stam foarte bine”.

De altfel, Dragan afirma in toamna ca este interesat sa achizitioneze un dezvoltator local de software pentru smartphone-uri si tablete, investitia pentru achizitie urmand sa fie in jurul a 1-2 milioane de euro.

Totalsoft a investit in ultimii doi ani in lansarea a mai multe aplicatii de business care sunt disponibile pe tablete, acestea avand cateva sute de utilizatori.

Domeniile software care vor creste in 2013: cloud, tehnologii mobile, business intelligence

“Anul acesta se vor inregistra cresteri in zona solutiilor de smart computing, business intelligence, analytics, CRM si aplicatii colaborative, in adoptia tehnologiilor de cloud computing si a tehnologiilor mobile”, spune Liviu Dan Dragan.

Totalsoft are in jur de 1500 de clienti in sectorul privat si public in 25 de tari, printre care SUA, Germania, Austria, Marea Britanie, Brazilia, Polonia, Spania, Italia, Franta sau Arabia Saudita. Clientii provin din noua verticale, insa compania se concentreaza in special pe domeniile retail si distributie, constructii, servicii financiare si medical.

Printre companiile cu care lucreza Totalsoft se numara OMV, Paribas, Deutsche BanK, Saudi Aramco Total Refining and Petrochemical Company (SATORP), Orange Romania, Romtelecom, UPC Romania Carrefour, Medicover, Medlife, Coca Cola HBC Romania, Unicredit Tiriac Bank, Alpha Bank, TCE 3 Brazi, Mercedes Romania, AD Pharma, Prospectiuni si Intersnack.

Compania are aproximativ 450 de angajati si este parte a grupului Global Finance, una din cele mai importante firme de investitii private din Europa de Sud-Est, cu birouri in Atena, Bucuresti, Sofia si Belgrad.

Global Finance administreaza fonduri de peste 850 milioane de euro, obtinute in urma administrarii de fonduri de investitii private si imobiliare, si a realizat peste 70 de investitii de la infiitarea sa in 1991.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri