Licitatia pentru sistemul IT care va gestiona dosarele de sanatate ale populatiei a fost suspendata in decembrie 2012, in urma unei plangeri inaintate de HP Romania, a carei oferta a fost cu 30% mai ieftina decat a UTI Grup, firma desemnata castigatoare de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.
"Referitor la procedura de achizitie de «Servicii pentru implementarea sistemului informatic integrat Sistemul National Dosarul Electronic de Sanatate», pentru care s-a publicat in SEAP anuntul de participare 131521/11.11.2011, aducem la cunostinta tuturor operatorilor economici interesati si implicati, ca prezenta procedura se suspenda incepand cu data de 17.12.2012, pana la solutionarea plangerii depuse la Curtea de Apel Bucuresti", se arata intr-un anunt al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) pe www.e-licitatie.ro.

Printr-o decizie din 7 decembrie 2012, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a admis cererea HP Romania prin care a solicitat anularea raportului procedurii de atribuire si obligarea CNAS la continuarea procedurii de atribuire prin reevaluarea ofertei sale si a ofertei declarate castigatoare, iar in situatia in care nu vor mai putea fi dispuse masuri de remediere, anularea procedurii de atribuire, conform Mediafax.

"Admite contestatia, anuleaza rezultatul procedurii (...) privitor la oferta desemnata castigatoare si oferta contestatoarei si obliga autoritatea contractanta la continuarea procedurii, in maxim 5 zile de la primirea prezentei, prin reevaluarea ofertei in cauza (...). Respinde cererea de interventie in interes propriu apartinand UTI Grup, ca nefondata. Obligatorie. Impotriva prezentei decizii se poate formula plangere, in termen de 10 zile de la comunicare", se arata in decizia CNSC.

HP Romania a contestat decizia in justitie, dosarul fiind inregistrat in 21 decembrie la Curtea de Apel Bucuresti. Primul termen a fost programat pentru 7 ianuarie.

In noiembrie 2011, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a reluat licitatia pentru sistemul informatic care va gestiona dosarele electronice de sanatate ale populatiei, dupa ce prima procedura de achizitie a fost anulata cu doua luni inainte.

Motivul anularii a fost reprezentat de "abateri grave de la prevederile legislative", care ar fi afectat procedura de atribuire sau ar fi facut imposibila incheierea contractului.

Potrivit caietului de sarcini, pretul estimativ al sistelului informatic a fost stabilit la 130,9 milioane de lei (28,8 milioane euro), fara TVA.

Ofertele au fost deschise in mai 2012.

HP Romania a depus oferta cu cel mai redus pret - 55,2 milioane de lei, fiind urmata de consortiile Romsys si Total Network Solutions SRL - 65,4 milioane de lei, Teamnet International si Indra Sistemas - 72,6 milioane de lei, IBM Romania - 80,1 milioane de lei, UTI Systems - 81,7 milioane de lei si asocierea Asseco Central Europe si Asseco SSE - 99,9 milioane de lei.

Cifrele nu includ TVA.

In prima parte a lunii octombrie, CNAS a respins ofertele HP Romania si Romsys. Ambii ofertanti au contestat deciziile CNAS.

La 24 octombrie, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a luat act de renuntarea la contestatie din partea Romsys, dupa ce anterior a respins cererea de suspendare a procedurii de atribuire, ca nefondata.

Viitorul sistem IT care va gestiona dosarele electronice de sanatate ale pacientilor va fi conectat la sistemul informatic unic integrat al CNAS, care administreaza fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.

Introducerea noului sistem IT va avea ca efect prezentarea intr-o maniera consolidata a tabloului clinic al pacientilor asigurati si furnizarea informatiilor necesare in adoptarea politicilor de sanatate in Romania.

Finantarea proiectului CNAS va fi asigurata din fonduri europene.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri