Profitul producatorului de telefoane mobile HTC a scazut cu 91% fata de trimestrul 4 aferent anului trecut, depasind cu mult asteptarile analistilor, dispozitivele companiei taiwaneze fiind in continuare devansate de vanzarile rivalilor de la Samsung sau Apple.
Pierderile HTC s-au resimtit cu precadere pe liniile de produse premium, unde HTC detine varful de gama One X, un model lansat in primavara anului trecut, cu circa doua luni inainte de aparitia pe piata a Samsung Galaxy S3.

In perioada octombrie-decembrie 2013, profitul HTC s-a ridicat la aproximativ 35 de milioane de dolari, in scadere cu 91% comparativ cu un profit de 385 de miliane de dolari obtinut in aceeasi perioada a anului trecut si un profit de 136 milioane de dolari obtinut in T3 din 2012.

2013, un an deloc spectaculos pentru HTC?


Anul 2013 se anunta unul deloc spectaculos pentru producatorului de origine taiwaneza. Analistii sustin ca bugetele de marketing si imaginea brandului nu vor putea razbate in fata concurentilor de la Apple si de la Samsung.

“Primul trimestru va fi cu siguranta mai bun decat ultimul trimestru din 2012, in special datorita lansarii de noi dispozitive”, a declarat un analist pentru Daiwa Capital Markets, citat de Reuters.

HTC pregateste lansarea unui dispozitiv denumit “M7”, un model de top al producatorului de origine taiwaneza care va fi prezentat la inceputul lunii martie si ruleaza Windows Phone 8, scrie GSMArena.com, cel mai mare portal dedicat dispozitivelor mobile din lume.

Chiar si asa, producatorului HTC ii va fi greu sa se impuna in lupta cu viitoarele dispozitive pe care concurentii sai le pregatesc: Samsung va lansa Galaxy S4 in luna aprilie a acestui an, in timp ce Apple lucreaza la viitoarea generatie iPhone.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri