Numarul descarcarilor de aplicatii din App Store, magazinul online al Apple, a depasit 40 de miliarde, aproape 20 de miliarde fiind inregistrate in 2012, an in care compania a stabilit in decembrie un nou record al descarcarilor, de 2 miliarde.
"A fost un an incredibil pentru comunitatea de dezvoltatori iOS. Dezvoltatorii de aplicatii au obtinut peste 7 miliarde de dolari din App Store si continuam sa investim pentru a le asigura cel mai bun ecosistem, astfel incat ei sa creeze cele mai inovative aplicatii din lume", a declarat Eddy Cue, unul dintre directorii Apple, citat de MarketWatch.

App Store, lansat in 2008, are in prezent peste 500 de milioane de conturi active si 775.000 de aplicatii disponibile clientilor, potrivit portalului CNET.

Apple exclude de la cuantificarea numarului descarcarilor de aplicatii unice update-urile si redescarcarile.

Potrivit firmei de cercetare Flurry Analytics, accelerarea descarcarilor de aplicatii va continua in urmatoarele 12 luni. In acest an vor fi inregistrate peste 1 miliard de descarcari de aplicatii saptamanal pentru sistemele de operare iOS si Android. Incepand de anul urmator, numarul descarcarilor de aplicatii pentru dispozitive cu iOS si Android va ajunge la 2 miliarde saptamanal.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri