Tehnologia USB, aflata in prezent la cea de-a treia generatie, a fost implementata pentru prima data in ianuarie 1996. De atunci si pana acum, suportul USB a suferit schimbari majore atat din punct de vedere functionat cat si estetic. La targul tehnologic care se desfasoara in aceste zile in Las Vegas, reprezentantii USB Promoter Group au anuntat ca lucreaza la dezvoltarea unei tehnologii capabile sa dubleze viteza de transfer a porturilor USB 3.0.
Viitoarea tehnologie USB 3.0 va imbunatati considerabil viteza de transfer a datelor ajungand pana la 10Gbps, viteza similara cu tehnologia Thunderbolt disponibila pe sistemele Apple.

Reprezentantii USB Promoter Group sustin ca viitoarele porturi vor ramane compatibile cu standardul USB 2.0 existent si acum pe majoritatea calculatoarelor.

Inginerii care dezvolta noua tehnologie estimeaza ca la jumatatea acestui an vor finaliza procesul de productie, urmand ca de anul viitor sa inceapa implementarea pe echipamentele de calcul, transmite CNET.com, portal de stiri din domeniul tehnologiei.

Intel si Microsoft s-au aratat interesate de implementarea viitorului standard, urmand sa introduca tehnologia pe scara larga dupa finalizarea etapelor de dezvoltare ale USB 3.0 SuperHigh Speed.

Compania Intel a anuntat desemenea ca lucreaza la dezvoltarea performantelor suportului Thunderbolt pe dispozitivele compatibile, de anul viitor vitezele putand atinge chiar si 20Gbps, dublu decat ce va promit viitoarea tehnologie folosita pe PC-uri.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri