AMD a dat in judecata patru fosti angajati de top ai companiei dupa ce acestia au decis sa plece si sa lucreze pentru rivalii de la Nvidia luand cu acestia sute de documente confidentiale care contineau secrete de productie si tehnologii cheie ale companiei, transmite presa internationala.
In plangerea inaintata curtii din statul american Massachusetts apare numele a patru fosti manageri de top din cadrul Advanced Micro Devices care lucrau in departamentul de strategie si dezvoltare al companiei. Printre acestia apare si numele lui Robert Feldstein care detinea un rol esential in proiectarea procesoarelor grafice ale consolei Xbox 360 si Nintendo Wii, scrie engadget.com.

Acesta a fost acuzat ca a transferat in format electronic peste 100.000 de fisiere ce contineau informatii strict secrete despre tehnologiile implementate de AMD.

O alta acuzatie pe care AMD o aduce este ca cei patru ar fi incercat sa atraga la Nvidia si alti angajati.

Avocatii Advanced Micro Devices care au depus plangerea impotriva fostilor manageri spun ca producatorul american are dovezi solide care vor confirma furtul de informatii secrete.

Foto: captura eteknix.com
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri