Anul trecut a fost unul in care grupul de companii Cosmote a primit un numar mult mai mare de CV-uri decat in anii anteriori, pentru unele pozitii fiind trimise si peste 400 de CV-ui, insa calitatea acestora a scazut, a declarat pentru wall-street.ro, Liliana Danaila, directorul de resurse umane al grupului care include peste 2.500 de angajati.
Operatiunile Cosmote in Romania includ Cosmote (al treilea operator de telefonie mobila de pe piata locala), Germanos (cea mai mare retea de retail de telefoane si accesorii), Sunlight (companie care produce si comercializeaza baterii industriale) si Zapp (operator telecom cumparat in 2009 de Cosmote)

„Anul trecut am primit foarte mult CV-uri, am fost coplesiti. A fost un numar mult mai mare ca de obicei, dar calitatea, din pacate, este in scadere . Este reflectia unei crize din sistemul de invatamant”, explica Danaila

Grupul Cosmote are in Romania peste 2.500 de angajati: aproximativ 1.100 lucreaza in Cosmote si un numar similar in reteaua Germanos, iar peste 100 de persoane pentru Sunlight si o cifra asemanatoare in Zapp.

Aproape 70% dintre angajati lucreaza in zona comerciala

Cei mai multi, aproximativ 1700 de salariati, lucreaza in zona comerciala, care include vanzarile directe si indirect, reteua de magazine. De asemenea, 400 de angajati lucreaza in departamentul tehnic, iar circa 200 in zona financiara (inclusiv achizitii).

Cea mai mare fluctuatie de personal este in reteaua de retail deoarece angajatii din magazine sunt in special tineri, o parte dintre ei chiar studenti, iar acestia tind sa isi schimbe mai des locul de munca. Reteaua Cosmote si Germanos este formata din peste 250 de magazine, iar media de varsta a angajatilor din retail este de circa 26-27 de ani. La nivelul celor patru companii care formeaza Cosmote media este in jurul a 30 de ani.

Directorul de HR spune ca procesul de recrutare este continuu, dar ca grupul va ramane in acest an la un numar similar de angajati cu cel din 2012.

„Continuam recutarile, dar ne pastram la acelasi numar pentru ca este criza si ramanem conservatori si precauti”, explica managerul.

Liliana Danaila conduce o echipa formata din 30 de angajati, acestia ocupandu-se de recrutare, training si fidelizarea angajatilor in toate cele patru companii ale Cosmote. Ea lucreaza din 2006 pentru grup, cand a devenit directorul de resurse umane al Germanos, din 2008 preluand aceasta pozitie pentru Cosmote. Ulterior au urmat Sunlight si Zapp.

Managerul A absolvit Facultatea de Istorie-Filosofie din cadrul Universitatii din Bucuresti, iar inainte de a se alatura Cosmote a mai lucrat pentru Muzeul National Cotroceni si Telefonica Romania, Pagini Aurii si Kvaerner IMGB.

Citeste mai multe despre ce fel de oameni cauta Cosmote, ce angajati sunt cel mai greu de gasit si ce programe de practica si internship are compania in suplimentul "Cariere" care va aparea marti, 22 ianuarie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri