Poti programa o imprimanta 3D sa iti printeze o intreaga cladire? Arhitectul olandez Janjaap Ruijssenaars vrea sa incerce. El a realizat deja planurile initiale pentru Landscape House si spera ca, dupa o investitie de 5-6 mil. $, va fi finalizata pana la finalul lui 2014.

Pentru a o construi, el are in plan sa se foloseasca de o imprimanta 3D denumita D-Shape care va realiza si aranja straturi subtiri de nisip combinat cu agent intaritor pentru a crea un material similar cu marmura.

Ruijssenaars are deja cativa parteneri care sunt convinsi ca proiectul va fi un succes. Pentru designul cladirii, arhitectul a muncit alaturi de un matematician si un sculptor. Pentru a o construi, va lucra cu Enrico Dini, expert in printare 3D si omul care a inventat printerul D-Shape, scrie LATimes.com.

Practic Landscape House va fi printata in bucati de 6-9 metri. Fiecare structura va fi construita de la 0, intr-o serie de straturi de nisip de cate 5 mm. Cand cladirea va fi gata, muncitorii vor elimina nisipul vizibil.

Avand in vedere ca printarea 3D este inca un proces relativ nou, structura va fi intarita si cu beton si fibra de sticla.

Vezi in clip D-Shape-ul in actiune.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri