Lenovo, unul dintre cei mai mari producatori de PC-uri la nivel global, a raportat o crestere a cotei de piata in regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) la 11,1%, ca urmare a succesului inregistrat pe pietele din Rusia, Germania, Danemarca sau Liban, potrivit celor mai recente date publicate de compania de cercetare IDC,
Din aprilie 2012, cand Lenovo l-a numit presedinte pe italianul Gianfranco Lanci pentru EMEA, tintele principale pentru grupul chinez erau de a deveni al treilea producator de profil din regiune si acelea de a depasi o cota de piata de 10%.

In prezent, datele IDC plaseaza compania pe pozitia secunda in topul producatorilor din regiune.

„In aprilie 2012 ne-am stabilit un obiectiv foarte clar: sa devenim al treilea vendor de PC-uri in EMEA si sa castigam peste 10% cota de piata pana in 2013. Aceste rezultate ne-au oferit o baza solida pentru a putea indeplini urmatorul nostru obiectiv, de a deveni cel mai mare furnizor de PC-uri din intreaga regiune EMEA. In urmatorul an Lenovo va aduce pe piata produse si mai inovatoare; va domina zona de retail si mai mult decat pana acum si ne vom axa pe strategia centrata pe conceptul PC+, aceea de a crea produse care au functionalitatea si optiuni diferite – precum Yoga, un laptop care se transforrma intr-o tableta, sau noul Horizon Table PC de 27 de inch, prezentat la CES”, a declarat Gianfranco Lanci, presedintele grupului Lenovo pentru regiunea EMEA.

Lenovo pierde locul 1 la nivel global


Grupul american HP a redevenit cel mai mare producator de PC-uri din lume in ultimul trimestru, apreciaza compania de consultanta Gartner, in timp ce Lenovo – ocupantul locului secund – a raportat cea mai mare crestere a numarului de unitati vandute, o evolutie de 8,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Lenovo a reusit sa obtina 15,5% din piata globala de PC-uri vandute, echivalentul a 13,9 milioane de unitati comercializate, in timp ce HP a raportat o cota de 16,2% si peste 14,6 milioane de PC-ul vandute.

Dell ocupa pozitia a treia in clasament, raportand o scadere de 21% a vanzarilor fata de aceeasi perioadaa anului trecut, in timp ce Acer a coborat cu 11% si ocupa in prezent pozitia a patra in top.

Taiwanezii de la Asus ocupa pozitia a cincea in clasamentul Gartner.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri