Sorin Eftene, director general interimar al Microsoft, subliniaza ca daca bugetul Ministerului pentru Societatea Informationala va fi in crestere in 2013 fata de anul anterior, acest lucru este binevenit atat timp cat in planificarea curenta obiectivul este de creare de noi proiecte IT&C in linie cu Programul de Guvernare.
Mai exact, Eftene se refera la modernizarea operatiunilor administratiei, impulsionarea inovatiei si cresterea economica, dar si de imbunatatire semnificativa a conditiilor de finantare prin absorbtie de fonduri europene.

Microsoft subliniaza ca “suntem angajati sa sustinem ca acest plan de guvernare sa fie implementat cu succes”.

El a oferit wall-street.ro cateva declaratii pe marginea anuntului conform caruia Ministerul Comunicatiilor a primit un buget mai mare cu 5,1% fata de anul precedent, pana la 205,89 mil. lei.

Alexandru Lapusan, manager al Zitec, unul dintre principalii producatori locali de aplicatii online, si-ar dori sa poata, ei si clientii lor, sa aiba acces mai usor la fondurile europene nerambursabile.

“In trecut am dorit sa aplicam la anumite linii de finatare de acest tip, dar datorita haosului indus de autoritatile noastre (ce au amanat termene, schimbat reguli etc) nu am mai ajuns nici sa depunem dosarul desi ne-am informat si ne-am pregatit cu specialisti in domeniu”, spune Alexandru Lapusan, CEO Zitec.

“De asemenea sper ca Guvernul sa nu mai acorde subventii anumitor firme din domeniul IT, indiferent de criterii, pentru ca este un domeniu foarte competitiv pe piata muncii si nu fac decat sa ia taxe de la unii pentru a le ajuta concurenta. Nu este nevoie de subventii, mai ales intr-un domeniu in care sunt salarii bune si iti poti gasi un job foarte usor. Dimpotriva, aceste masuri fac rau mediului de afaceri sanatos”, incheie el, pe un ton complet diferit de cel al oficialului Microsoft.

Citeste aici si opinia sefului ANIS despre bugetul alocat telecomunicatiilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri