Numarul utilizatoriilor ai serviciilor 4G LTE vor depasi un miliard in urmatorii trei ani, de la cateva zeci de milioane in prezent, potrivit unor predictii ale companiei de cercetare iSuppli, date publicitatii de CNET.
Datele iSuppli arata ca numarul utilizatorilor care folosesc serviciile de date de mare viteza a crescut intr-un ritm spectaculos din anul 2010 pana in prezent, de la 600.000 la circa 100 de milioane in 2012.

Campania de cercetare estimeaza ca numarul utilizatorilor de servicii 4G LTE va exploda in urmatorii trei ani pana la peste 1 miliard.

La nivelul anului 2010, analistii estimau ca serviciile LTE (Long-Term Evolution) vor ajunge la circa 300 de milioane de utilizatori pana in 2015, dar la modul in care a evoluat tehnologia, iSuppli se asteapta ca acest numar sa fie atins in 2014.

Numai la nivelul anului trecut, rata de crestere a serviciilor 4G a crescut cu 600% de la 13 milioane de utilizatori in 2011 la peste 90 de milioane in 2012 si este de asteptat ca pana la finalul acestui an sa ajunga la circa 200 de milioane.

Evolutia spectaculoasa din ultimii ani se datoreaza in special tehnologiilor mobile, unde smartphone-urile si aplicatiile cu care vin acestea insotite depind din ce in ce mai mult de viteze mai mari de conectare.

Serviciile 4G (urmatoarea tehnologie dupa 3G) permit utilizatorilor sa foloseasca internetul mobil la viteze de pana la 100 de Mbps, de patru mai mari decat in cazul 3G si sa foloseasca simultan mai multe aplicatii multimedia, precum navigare pe internet, conferinte video in timp real, acces la fisiere foto /video, video streaming HD.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri