Grupul american Liberty Global a majorat capitalul social al subsidiarelor UPC Romania si Focus Sat cu 581,2 milioane lei (133 milioane euro) prin reconversia unor datorii, operatiune care va imbunatati pozitia celor doi operatori.
In cazul UPC Romania, asociatii au hotarat in luna decembrie a anului trecut majoarea capitalului social cu 478,5 milioane de lei, la 1,99 miliarde de lei, prin conversia unei datorii in acelasi cuantum pe care operatorul prin cablu TV o avea fata de unul dintre asociati, UPC Romania Holding BV (Olanda), controlata de Liberty Global, scrie Mediafax.

Prin stingerea datoriei, asociatii operatorului telecom au urmarit recapitalizarea si imbunatatirea pozitiei UPC Romania prin cresterea capitalurilor proprii si reducerea gradului de indatorare.

Datoria a fost efectul incheierii unui contract de imprumut intre cele doua societati la 31 martie 2005 si modificat printr-un act aditional la 1 noiembrie 2012, potrivit datelor UPC Romania.

In urma operatiunii, UPC Romania Holding BV detine 99,77% din capitalul social, alaturi de UPC Central Europe Holding BV - 0,12% si Zomerwind Holding BV - 0,11%.

Prin intermediul UPC Romania, Liberty Global controleaza si furnizorul local de servicii de televiziune digitala prin satelit Focus Sat.

La mijlocul lunii decembrie 2012, capitalul social al Focus Sat a fost majorat cu 102,73 milioane de lei, la 107,14 milioane de lei, prin compensarea unei datorii fata UPC Romania, potrivit datelor companiei.

Cele doua companii au incheiat un contract de imprumut in noiembrie 2009, modificat printr-un act aditional trei ani mai tarziu.

Focus Sat Romania a fost infiintata in 2004 de cinci actionari romani (Cristian Burci, Cristinel Popa, Bogdan Dragoi, Adrian Cojocaru si Valeriu Ionescu) si a lansat prima platforma de televiziune digitala prin satelit din Romania in noiembrie 2004.

In mai 2005, Liberty Global a cumparat 50% din Focus Sat, ca urmare a strategiei grupului american de a-si intari prezenta in industria de retransimisie video din Europa de Est.

Un an mai tarziu, UPC Romania a achizitionat integral operatorul de televiziune digitala prin satelit.

Prezenta pe piata din Romania din anul 1992, UPC Romania este afiliata la UPC Broadband, divizia europeana a grupului american Liberty Global, una dintre cele mai mari companii de comunicatii prin cablu din lume.

La finele lunii septembrie 2012, UPC Romania avea 1,67 milioane de abonati si a raportat venituri de 97,1 milioane de dolari, fata de 109,1 milioane de dolari pentru perioada ianuarie-septembrie 2011, potrivit Liberty Global.

Principalii concurenti ai UPC Romania sunt RCS&RDS si Romtelecom.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri