Grupul iQuest, specializat in dezvoltarea de solutii si servicii software, deschide un nou birou la Craiova, unde va angaja pana la sfarsitul anului 40 de specialisti IT, fiind vizate persoane cu experienta in domeniul dezvoltarii software, dar si absolventi de facultate. Compania ajunge astfel la patru centre de dezvoltare software in Romania, dupa cele din Cluj-Napoca, Brasov si Sibiu, unde in prezent numara peste 450 de specialisti.
„Craiova este un centru universitar important din tara, in care specializarile IT joaca un rol strategic. Numarul mare de absolventi, cat si calitatea acestora ne-au determinat sa realizam aceasta investitie. Pe langa aceste avantaje majore, se adauga si prezenta unui mediu de business competitiv si stabil, precum si existenta unui aeroport international, care speram sa fie dezvoltat in continuare, pentru a asigura o buna legatura cu clientii globali ai companiei”, a declarat Cornelius Brody, fondator si CEO al grupului iQuest.

Pana la sfarsitul acestui an, compania isi propune sa angajeze pentru biroul din Craiova pana la 40 de persoane, atat cu experienta in domeniul dezvoltarii software, cat si proaspeti absolventi. In acest sens, iQuest deruleaza un parteneriat strategic cu Universitatea din Craiova, iar pe parcusul intregului an compania va desfasura programe destinate studentilor si absolventilor, precum iQuest University, sau programe de internship pe perioada verii.

„iQuest isi propune o crestere constanta, stabila, la fel ca in celelalte centre, bazata pe oameni de calitate, care doresc sa isi dezvolte continuu competentele intr-un mediu de lucru profesionist. Ne mentinem angajamentul de a recruta constant, de la tineri absolventi pana la specialisti cu peste 10 ani experienta. Pentru centrul din Craiova, ne propunem ca, pana la sfarsitul anului, sa avem pana la 40 de colegi noi”, a adaugat Cornelius Brody.

Cunostinte tehnice si calitati necesare la angajare


Pentru biroul din Craiova, iQuest cauta candidati specializati in tehnologiile Java, .NET si SharePoint, dezvoltatori web si de aplicatii mobile, testeri software si web design-eri, specialisti in baze de date si business intelligence.

„Vom cauta tot timpul persoane in masura sa absoarba cu usurinta valorile noastre organizationale, dar, in acelasi timp, cu potential de crestere profesionala. Pe langa cunostintele tehnice, candidatii trebuie sa fie proactivi, dedicati muncii pe care o desfasoara, creativi, sa aiba cunostinte solide de limba engleza si sa fie pasionati de ceea ce fac. Ca intotdeauna, vom pune accent pe un echilibru intre abilitatile tehnice si cele care tin de personalitatea candidatilor”, apreciaza Razvan Voica, HR Manager iQuest.

Ca si restul centrelor de dezvoltare iQuest, biroul din Craiova va furniza servicii si solutii software pentru industriile: life sciences, servicii financiare, telecomunicatii, logistica si media. In prezent, aproximativ 90% dintre afacerile companiei sunt realizate cu clienti din Europa de Vest, cu precadere in Germania, Elvetia, Marea Britanie si Tarile Scandinave. In plus, atunci cand sunt identificate oportunitati concrete pentru piata locala, echipa iQuest Craiova se va implica si in proiecte autohtone de dezvoltare software.

Noul sediu va fi situat in centrul orasului, in ansamblul de birouri Continental Business Center.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri