Producatorul japonez de electronice Sony Corp isi propune sa lanseze viitoarea generatie de consola dedicata gaming-ului in cadrul unui eveniment din luna februarie, prezentand succesorul PlayStation 3, relateaza Wall Street Journal.
Denumit “Orbis”, viitorul proiect al japonezilor dedicat pasionatilor de jocuri va lua locul consolei actuale PlayStation 3 (PS3), lansata pe piata in urma cu mai bine de sase ani.

In acest fel, Sony isi propune sa prezinte publicului larg consola inaintea rivalilor de la Microsoft, care inca lucreza la dezvoltarea viitoarei generatii Xbox.

Lansarea viitoarei generatii de console Sony din luna februarie tine si de un alt aspect legat de piata de gaming, care in ultimele luni a cunoscut o scadere de pana la 22%, japonezii propunandu-si sa “resusciteze” industria de profil.

Desi viitoarea consola urmeaza sa fie prezentata publicului larg in luna februarie, aceasta urmeaza sa fie pusa spre vanzare in partea a doua a anului, mai scrie publicatia americana.

Piata de gaming, in scadere. La fel si veniturile marilor publisheri

Electronic Arts, unul dintre cele mai mari nume din industria publisherilor de jocuri, a raporatat venituri in scadere in cel de-al treilea trimestru.

Pentru perioada octombrie-decembrie 2012, EA a inregistrat venituri de 922 milioane de dolari, in scadere de la 1,06 miliarde de dolari in aceeasi perioada din 2011.

Unul dintre principalele motive ale scaderii veniturilor a fost reprezentat de segmentul jocurilor pe console, care “s-au situat la un nivel foarte scazut”, industria asteptand lansarea noilor modele de console de la Sony si Microsoft programata in acest an.

Jocul Medal of Honor, titlul in care Electronic Arts si-a pus mari sperante pentru 2012, nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor companiei, fiind un alt motiv al rezultatelor slabe inregistrate.


Sursa foto: captura technobuffalo.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri