Atacurile informatice sub forma unor programe software ce pretind a oferi utilizatorilor programe comerciale legale, au luat amploare
ESET LLC, compania producatoare a solutiei antivirus de ultima generatie NOD32, avertizeaza utilizatorii in legatura cu cresterea semnificativa a numarului de site-uri si diverse programe software ce pretind a fi programe comerciale legale, oferite gratuit utilizatorilor.

Acestea au la baza un cod malitios ce se activeaza in momentul in care utilizatorul descarca si instaleaza aplicatiile.

Asfel, computerul va fi infectat cu o serie de programe spyware si adware, fiind mascate de aplicatii ce pretind scanarea si curatarea computerului de un anumit virus, cat si de website-uri ce pun la dispozitia utilizatorului codecuri video.

O metoda foarte des intalnita o reprezinta ferestrele de tip pop-up ce indeamna utilizatorul sa descarce diferite aplicatii software gratuite, menite sa vina in ajutorul acestuia.

Astfel, in timp ce utilizatorul crede ca a gasit solutia ideala la problema sa, nu a facut decat sa sporeasca gravitatea acesteia.

Este recomandat si de altfel fundamental, ca utilizatorii sa nu descarce sau sa instaleze nici un program software nesolicitat de ei, si sa evite navigarea in cadrul unor website-uri ce nu prezinta incredere.

Problema majora pe care o ridica aceste tipuri de amenintari informatice este aceea ca sunt actualizate in permanenta de catre hackeri, ceea ce le face foarte greu de depistat de un simplu program antispyware sau antivirus.

Pentru a bloca in timp util actiunea acestor amenintari informatice, este necesara implementarea unei solutii capabila sa detecteze proactiv modelele de operare caracteristice acestor programe software malitioase, si sa avertizeze utilizatorul in legatura cu pericolul la care este expus, inainte ca acesta sa le descarce sau sa le instaleze.

De aceea, una din solutiile cele mai potrivite este reprezentata de NOD32 Antivirus System, un program antivirus unitar, ce inglobeaza protectie antispyware, si furnizeaza o protectie proactiva bazata pe euristica avansata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri