Grupul american Liberty Global, care controleaza operatorul telecom UPC Romania, se pregateste sa inainteze o oferta pentru compania Virgin Media, operator de cablu TV din Marea Britanie cu o capitalizare de 10,4 miliarde de dolari, potrivit Financial Times, citat de Mediafax.
O oferta ar putea fi anuntata in urmatoarele zile, au afirmat mai multe surse apropiate situatiei. Liberty Global a analizat si in urma cu cinci ani posibilitatea preluarii Virgin Media, companie la care Virgin Group, controlat de Sir Richard Branson, mai detine 3% din actiuni.

Un succes al ofertei pentru operatorul telecom britanic l-ar pune pe miliardarul american John Malone, principalul actionar al Liberty Global, in competitie directa cu fostul partener si actual rival Rupert Murdoch.

Murdoch detine prin intermediul News Corp compania BSkyB, unul dintre concurentii importanti ai Virgin Media.

Virgin Media a confirmat intr-un comunicat scurt, ca au loc discutii cu Liberty Global. Grupul american a refuzat sa comenteze.

La sfarsitul trimestrului al treilea, Liberty Gobal avea lichiditati de 5,5 miliarde de dolari. O parte a fondurilor au fost destinate unui program de achizitii de obligatiuni in valoare de 1 miliard de dolari.

Liberty Global si-a majorat recent participatia la compania belgiana Telenet la 58%.

Grupul american detine UPC Romania prin intermediul diviziei europene UPC Broadband. Principalii concurenti ai UPC Romania sunt RCS&RDS si Romtelecom.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri