Netopia mobilPay, lider local in domeniul microplatilor cu telefonul mobil i unul dintre cei mai importanti procesatori de plati online prin card, a procesat 400.000 de tranzactii prin SMS (fara platile de sub 1 euro) anul trecut, cu 33% mai mult fata de 2011.
“Anul trecut am reusit sa crestem numarul de tranzactii prin SMS cu circa 100.000. De asemenea, din punct de vedere al valorii platilor procesate, am ajuns la 2,9 milioane de euro. Comparativ, piata de plati prin mesaje, care nu le include si pe cele de sub 1 euro, s-a ridicat la 3,7 milioane de euro”, a declarat Antonio Eram, CEO Netopia mobilPay.

In ceea ce priveste volumul pietei de plati prin SMS, acesta a ajuns la 500.000 de tranzactii, anul trecut, conform reprezentantului companiei. Valoarea medie a unei tranzactii a fost de circa 7,4 euro.

Sectoarele care au cunoscut cele mai mari cresteri la numarul de tranzactii prin mesaje de pe telefonul mobil au fost donatiile si serviciile online.

“In 2013 vom asista la un avans al platilor de tip M2O (mobile 2 offline). Altfel spus, in acest an se vor inmulti platile prin SMS pentru bunurile si serviciile cu livrare fixa, iar utilizatorii vor putea plati prin mesaje de pe telefonul mobil noi categorii de produse si servicii”, a explicat Antonio Eram.

In ianuarie, Netopia mobilPay a introdus, in premiera pe piata romaneasca, un nou serviciu, care permite utilizatorilor de telefonie Orange sa plateasca prin SMS calatoriile cu taxiurile Fly Taxi din Bucuresti.

Plata prin SMS este rapida, simpla si permite abonatilor la servicii de telefonie mobila plata ulterioara a produsului/serviciului achizitionat. In plus, aceasta reprezinta una dintre cele mai sigure metode de plata.

Ea ofera comerciantilor posibilitatea de a mari gradul de accesibilitate al produselor si serviciilor pe care acestia le furnizeaza, creand oportunitati la nivelul unui public foarte extins si familiar procedurii de trimitere a unui SMS.

Solutia mobilPay de plata prin SMS este flexibila, usor de integrat pe orice platforma si nu necesita costuri de instalare sau eforturi semnificative din partea comerciantului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri