Companiile si organizatiile de software si servicii informatice din asociatia Cluj IT Cluster au lansat proiectul Cluj Innovation City, un proiect de dezvoltare urbana care va concentra cea mai mare parte a companiilor de IT din regiune, afirma reprezentantii organizatiei.
„Cluj Innovation City este un proiect de dezvoltare urbana care va concentra cea mai mare parte a companiilor de IT din regiune si care, prin serviciile complementare pe care le integreaza, va crea o serie de locuri de munca, cu impact major atat la nivel regional, cat si national. Acest mix de functionalitati va asigura o dezvoltare durabila pentru regiune si va aduce o serie de beneficii economice si sociale”, a explicat Alexandru Tulai, presedintele Consiliului Director Cluj IT Cluster.

Obiectivul proiectului este sa atragerea de investitii internationale dezvoltarea de proiecte si tehnologii in zona informatica . Proiectul include dezvoltarea de spatii de birouri, laboratoare de cercetare si sali de curs, spatii publice, unitati de invatamant preuniversitar, dar si unitati hoteliere, restaurante si cafenele, plus serviciile necesare pentru functionarea unei astfel de platforme de afaceri si dezvoltare in domeniul IT.

Proiectul este sustinut de presedintele Consiliului Judetean, Horea Uioreanu, si primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Cluj IT este o asociere de organizatii active in domeniul IT, precum companii furnizoare de servicii si solutii software, institutii din sectorul academic, organisme publice locale si centrale. Clusterul este constituit sub forma unei organizatii non-guvernamentale, avand ca membri fondatori 23 de companii private, doua institutii de invatamant superior, Universitatea Tehnica si Universitatea Babes-Bolyai, sase institutii publice si alte organizatii catalizatoare.

Activezi in piata de online sau te gandesti sa intri in acest mediu? Esti pasionat(a) de comertul pe Internet si vrei sa afli mai multe informatii, ponturi si studii de caz de la experti in domeniu? Atunci nu ai voie sa ratezi editia cu numarul trei a ecomTIM, cel mai important eveniment regional de e-commerce si marketing online.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri